Kamu Personelleri

115 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atama Kurası Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hak sahibi olduğu belirlenen 115 şehit yakını, gazi ve gazi atama kuraları 20 Ocak 2017 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirildi.

3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi’nce  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hak sahibi olduğu tespit edildikten sonra Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen (115) şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurasnın, bugün 20 Ocak 2017 Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildiği açıklandı.

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapıldığı sırada atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ve öğrenim durumları dikkate alınarak çekilen kuralar açıklandı.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI SİTESİNDE YER ALAN AÇIKLAMAYA GÖRE

115 istihdam hak sahibinden;

* 60’ ı öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar esas alınarak öğretmen, hemşire, mühendis, tekniker, teknisyen, çocuk eğiticisi gibi memur kadrolarına,

* 53’ü  hizmetli kadrolarına, 

* 2’si   ise işçi kadrolarına

atama teklifleri yapıldı.

Atanan kişilerden 72 kişinin erkek ve 43 kişininde kadın olduğu açıklandı.

Bakanlıklar, bağlı ve ilgili kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, üniversite ve belediyeler de olmak üzere toplam 37 kamu kurum ve kuruluşuna atama teklifi yapıldı.

İlgililer atama teklif sonuçlarına ise  20/01/2017 tarihi saat 15.00 itibariyle www.dpb.gov.tr adresinden erişim açıldı.

İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur ifadelerine yer verildi…