Kamu Personelleri

19-20 Mayıs 2016 Okullar ve Resmi Kurumlar Tatil mi?

 19 Mayıs 2016 resmi tatil nedeniyle resmi kurumlar ve okullar tatil. Bahsi gecen gün bu sene Perşembe gününe denk geliyor ve tüm yurt genel resmi kurumlar tatil yapacak. Peki bir sonra ki gün, yani 20 Mayıs 2016 tatil olacak mı? Resmi kurumlar çalışacak mı?


Belirli gün ve haftalarda öğrencilerin aklına hemen bir sonraki günün tatil olup olmadığı gelir. Tabii resmi kurum çalışanlarının da…  19 Mayıs’ta tatil yapacaklar fakat 20 Mayıs’ ta da tatil yapıp, hafta sonuyla birleştirebilecekler mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’ce alınan bir karar henüz mevcut değil. Buna dayanarak 20 Mayıs 2016 tatil olacak mı, olmayacak mı henüz belli değil. Kamu çalışanları ve öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)‘den gelecek kararı bekliyorlar.  

19 Mayıs 2016 hafta içinde bir güne, Perşembe gününe denk geliyor. 19 Mayıs Perşembe günü ulusal bayram nedeniyle tüm okullar tatil olacak. Liseler, ortaokullar, ilkokullar, tüm resmi kurum ve kuruluşlar tatil yapacak. Peki Cuma günü tatile eklenecek mi?  Hafta sonuyla birleştirilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 Mayıs 2016 Cuma için tatil fikrine daha karar vermedi. Açıklama yapıldığında akıllardaki soru işaretleri sona erecek.

Kamusal tüm konular hakkındaki bilgileri ve haberleri kamupersoneli.net sitemizden takip ederek edinebilir, android uygulamamızı yükleyerek her an haberlerimize ulaşabilirsiniz.

 AA / Kamupersoneli.net