Kamu Personelleri

 2017 Yılı Atama Değerlendirmesi (2)

2017 yılı atama izinlerini değerlendirmeyi sürdürüyoruz.  İlk değerlendirmemizde Bakanlıklara göz atmıştık (TIKLAYIN), şimdi de sayıca fazla kadro verilen kurumları değerlendireceğiz.  

Atama İzinlerinde Genel Bir Düşüş Var

Bütçe kanununa 5 bin atama izni olduğu için kurumlara verilen atama izinlerinde de azalma söz konusudur. KPSS adaylarının merkezi atama için umutlandığı SGK, Tapu Kadastro, DSİ gibi kurumlar da geçen yıla göre az personel alacak. Ancak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü haziran ayı içinde 1500 sözleşmeli personel alacaktır. SGK ise yıl içinde 193 sözleşmeli alım yaptı, belki yeni sözleşmeli alım izinleri verilebilir.

Kurum

2016 

2017 

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

160

100

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

100

100

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

320

150

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

80

50

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

120

50

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI

50

50

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

80

50

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

200

125

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

510

300

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

330

200

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Yukarıda verilen kurumların bir kısmı zaten merkezi atamada personel almamaktadır. Personel alımı yapacak kurumların da kadrolarında azalma vardır. Kurumların personel ihtiyacı varsa sözleşmeli vizesi alıp atama yapabilmesi mümkündür. Açıkçası merkezi alımlarda alınacak personel sayısı azalacak, buna bağlı olarak kadrolu istihdam yerine sözleşmeli istihdam yaygınlaşacak. 

Bir Yorum

  1. inşaAllah diğer alımlar gibi sadece kpss puan sıralamasına göre alırlar mülakatlı alımlardan artık birilerinin kayrılmasından bıktık, yaş aldı başını gitti yaş sartı gibi engeller de kalksın artık

  2. 2016 KPSS'ye girdik bundan tam 1 yıl önce 8.000'den fazla mezun işsiz orman mühendisleri olarak şu ana kadar kaç kişi alındı biliyor musunuz söyleyeyim sadece ve sadece 9 orman mühendisi alındı Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı orman genel müdürlüğüne vede mülakat ile alındı bide ne diye giriyoruz ki KPSS ye kadro madro da vermiyorlar ne yaptık biz orman mühendisleri olarak bu hak edecek ne yaptık Allah aşkına koskoca 1 yılda 9 kişi mi alınır kimsede duymak istemiyor bizleri duymayın Allah var o yeter bize elbet…!!!

  3. orman mühendislerinin feryadı ne zaman duyulacak acaba çaresizce ümitsizce bekliyoruz tam 1 yıl oldu 2016 kpss yapılalı ve sadece orman genel müdürlüğüne oda mülakat ile 9 orman mühendisi alındı koskoca 1 yılda yazık…!

  4. 2017 yılı için 1100 personel alımı planlanıyordu hani verilen toplam kadro 335 oldu ne kadarı orman mühendisi olacak bunun yine geçen sene 2016 da 9 orman mühendisi gibi 2017 yılında da 9 orman mühendisi mi alınacak orman mühendisleri perişan çaresiz malesef..!!

  5. açıktan sözleşmeli orman mühendisi alınmazsa eğer 8.000 den fazla mezun işsiz orman mühendisi perişan olacak bakanlıktan açıktan sözleşmeli orman mühendisi almasını istiyoruz yine 9-10 alımla geçiştirilmek istemiyoruz…!!!

  6. şu an için bakanlık açıktan sözleşmeli alım için maliyeden talepte bulunmazsa açıklanan kadro orman ve su i̇şlerine ve bağlı olduğu kuruluşlara toplamda mart ve mayıs dağılımı ile sadece 335 kadrodur. 335 içinde bakanlığa 100 kadro, ogm''ye 125 kadro , dsi̇'ye 100 kadro, metoroloji'ye 10 kadro yani toplam 335 kadro yapar. dediğim gibi bakanlık ben açıktan sözleşmeli alım yaparım der maliyeden izin alırsa ancak öle artar kadro sayısı başka türlü artma şansı malesef üzülerek söylüyorum yok…orman mühendislerine yine 2016 yılında 9 kadro verdikleri gibi kadro verirler bu yılda artık bakanlıktan açıktan sözleşmeli de olsa orman mühendisi almasını istiyoruz ….!!

  7. DİPLOMALİ 10.000 GENÇ ORMAN MÜHENDİSİ HİZMET ALİMİYLA DEGİL KPSS PUANİYLA MAYİSTA 500 ATAMA İSTİYOR

  8. alımlar hayal oldu yine biraz önce dpb kadro dağıtımını yayınladı orman ve su işleri bakanlığına 90 orman genel müdürlüğüne 120 kontenjan vermis yine orman mühendisleri atanamayacak ne yaptık biz size bunu reva görüyorsunuz yazık Allah havele ediyoruz sizleri yetkililer..!!!

  9. orman mühendisleri perişan yine alım yok bu sene de 2016 yılında 9 kişi alınmıştı ona bile şükredeceğiz daha durun orman mühendisi falan almaz bunlar yazık..!!!

  10. orman mühendislerinin de sesi duyulsun haberi yapılsın 8.000 de fazla mezun 2016 kpss ye girdi ve sadece şu ana kadar 9 orman mühendisi istihdam edildi lütfen sesimiz duyulsun artık kadro istiyoruz alım istiyoruz bizlerde..!!

  11. orman mühendisleri bu milletin üvey evlatlarımı niye hiç alım olmuyor yıllardır kuş kadar kadrolar 2016 yılında koskoca 1 yılda sadece 9 orman mühendisi alındı her yıl 300-350 mezun veriliyor orman fakültelerinden ne diye okuyorlar iş yok kadro yok ne zaman doğru dürüst bir alım yapılacak acaba..!?!

  12. orman mühendislerine kadro verilmeyecek sanırım geçen yıl olduğu gibi binlerce mezun yine hüsran ne olacak bu orman mühendislerinin hali böyle yazık :((

  13. vAllah hiç orman ve su işleri bakanlığı ve orman genel müdürlüğü kadrolu izni az ama sözleşmeli alır diye haber yapmayın çünkü yıllardır öle bir sözleşmeli alım falan yapmıyor malesef kuş kadar kadrolar ile orman mühendislerine yine 2016 yılında olduğu gibi 10 kadro ile geçiştirecekler orman mühendisleri yıllardır perişan duyan gören yok bizleri…!!!!

  14. kamupersoneli.net'ten orman mühendislerinin sesini duyurmasını istiyoruz lütfen orman mühendisleri yıllardır mağdur ediliyor az bir kadro ile binlerce mezun çaresizce bekliyor 2016 kpss ye 8.000 den fazla mezun girdi ne olacak bizim halimiz böyle kadro yok atama yok…!

  15. #yeniatılımdönemi nde #ormanmühendislerinekadro dileğiyle orman bakanım bu yeni atılım dönemi bizler içinde atama dönemi olsun inşAllah

  16. 2017 yılında orman mühendisi alınacak mı alınmayacak mı artık bişe söylensin bu belirsizlikle yaşamak gerçekten zor atama bekliyoruz kadro verilmesini bekliyoruz ama hala bir açıklama yok..!!!

  17. orman mühendislerinin sesini duyacak birileri yok mu niye duymuyor kimseler.!!!

  18. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi

    Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi

    Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi

    Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi

    Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi

    Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi

    İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi

    Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi

    Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi

    Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi

    Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi

    12 tane Orman Fakültesi var Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2016 yılında sadece 9 orman mühendisi istihdam etti niye bu kadar fakülte var o zaman bu fakülteden mezunlar aylarca KPSS çalışıyor neden..!?!

  19. pöh ve polis alımlarıyla ilgili e devletten "cumhurbaşkanına yazın" seçeneği ile kpss şartı olmadan lise mezunu ve yaşın 30 olarak esnetilmesiyle ilgili istek yazılarınızı yazın arkadaşlar dönüşler yapılıyor. talep çok dikkate alınacaktır. saygılar

  20. Endustri muhendisi coktan unutuldu lisansdan herhangi bi yere yerlesmeye calisiyoruz unutulmak istemiyoruz

  21. Merkezi alım fazla olsun her kadro da bu özel başvurular personel Alımı çok saçma cumhurbaşkanı sesimi duysun merkezi alımlar neden az oluyor o kadar insan emek vermiş beklerken :-(