Kamu Personelleri

2017 Yılında Kamuya 70 Binden Fazla Atama Talebi Var !

2017 bütçesine göre 4 bin öğretim elemanı ve 5 bin serbest memur kadrosu kurumlara dağıtılacak. Bununla birlikte 2017 yılı için toplamda 60 bin kamu personeli alınması öngörülüyor. Maliye Bakanlığı, kurumlara atama izinlerini onaylayacak ve kurumlar da uygun bir takvimle ilana çıkacaktır.

1-Aile Bakanlığı- 1500 kadro

ASDEP kapsamında 2016’da 1500 personel alımı yapılmıştı, ikinci 1500 alım için Maliye’ye başvuru yapıldı. Ancak henüz onay verilip verilmediği belli değil. Personel alımları hizmet alımı yoluyla yapılmaktadır. Maliye’nin onayı beklenmektedir.

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-2500 kadro

Geçen yıl Bakanlık Mart döneminde 1677 personel alımı yapmıştı. 2017’de referandum öncesi atama beklentisi yüksek. Bakan ÇELİK, 2500 kadro talebi olduğunu açıklamıştı.

3- İŞKUR-3600 kadro

İŞKUR’un personel talebinin nasıl sonuçlanacağı belli değil. 2015 ve 2016 yıllarında kadro talebi sürüyordu. Maliye’nin bu kadro talebini olumsuz baktığını söyleyebiliriz. 

4-Sağlık Bakanlığı-20 bin kadro

Sağlık Bakanı AKDAĞ, en az 12 bin personel alacaklarını açıklamış ve 20 bin istediğini belirtmişti. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına da Mart-Nisan döneminde bir alım olacağını düşünmekteyiz. Ortalama 15 binlik bir atama izninin Sağlık Bakanlığı’na verilmesi bekleniyor.

5-MEB-35 bin kadro

MEB’e öğretmen ataması için 30-35 bin arasında bir atama izninin verileceği tahmin ediliyor. Şubat-Mart döneminde 25-30 bin arasında bir öğretmen alımı yapılması muhtemeldir. Çok yakın bir zamanda öğretmen atamalarına dair resmi bir açıklama yapılacaktır. Mülakat faktörü yüzünden nihai atamaların referandum sonrasına kalma ihtimali söz konusudur.

6-Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü-1500 kadro

Döner sermayeden karşılanmak üzere 1500 kadro talebi Maliye’ye iletilmişti ancak şu ana kadar onay verilip verilmediği belli değil. Maliye’nin daha az bir sayıda atama izni vereceğini tahmin ediyoruz.

7-2017 bütçesi-5 bin kadro

Bütçede gözüken 5 bin kadro üniversiteler de dahil olmak üzere tüm kurumlara dağıtılacak. Dağıtımın da yakın zamanda yapılması bekleniyor çünkü naklen personel alımları da bu atama izinlerinden karşılanmaktadır. Geçen yıla oranla kurumlara verilen kadroların % 40 ile % 60 arasında azalması bekleniyor.

8-FETÖ’den Atılanların Yerine Yeni Atama İzinleri

KHK ile FETÖ soruşturması kapsamında meslekten atılan personellerin yerine atama yapılabileceği belirtilmişti. Yani DPB ve Maliye izin verirse tüm kurumların atılan personel kadar yeni personel alma hakkı vardır.

Özetle; Kurumların personel taleplerini yukarıda yer verdik, bazılarına onay verilecektir. Bazı kurumlara da taleplerinin altında atama izinleri verilecektir. Maliye, çok titiz ve dikkatli bir şekilde atama izinlerini dağıtmak istemektedir.

ZEKİ KARA/ KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bu ülkede sadece sağlıkçı ve öğretmen meZun oluyor sanki sizde onların hakkını savundugunuz kadar iibf,mühendis teknisyen ve sosyal hizmetleri destekleseniz ne güzel olurdu

  2. Universite saglik mezunuyum 85 le atanirsam dua edecem nerde hani saglikci aliyorlarda

  3. neden hiçbir merkezi atamada uluslararası ticaret mezununa yer vermiyorlar …açiktan alimda yok ..neden bi̇zi̇ görmezden geli̇yorlar. sesimiz olun lütfen..

  4. Düzlise mezunlarına hiçbir olanak saglanmiyor enaz 90 puan istiyor memur olmak için

  5. Diyanet işleri başkanlığında da alım olur mu peki bi bilgisi olan var mı?