Kamu Personelleri

2019 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında Kamu Personelleri İçin Öngörülen Zam Oranları Ne Kadar?

2019 Cumhurbaşkanlığı yıllık programı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan programda Türkiye ekonomisinin önemli noktalarına dair öngörüler yer aldı. 

Bu kapsamda büyüme ve istihdama ilişkin tahminler ile yurt içi işgücü piyasasındaki gelişmelere dair detayların yer aldığı kararda kamu kurumlarının harcamamalarına dair de hedeflerde bildirildi. 

2019 PROGRAMINDA KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN NE ÖNGÖRÜLÜYOR?

2019 yılının ekonomik yol haritasının yer aldığı Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Ekonomik Programında kamu personellerinin ücret politikasına dair tahminlerde yer aldı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşme anlaşması hatırlatılarak kamu çalışanlarına yüzde 4 artı yüzde 5 zam yapılacağı ifade edildi. Programda ayrıca kamu çalışanlarının enflasyon farkından doğan zam haklarının da devam edeceği belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı 2019 Yıllık Programında Kamu Çalışanlarına İlişkin O Bölüm

“2019 yılında toplam personel giderleri genel maaş ve ücret artışı oranının toplu sözleşmede tespit edildiği üzere Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 5 olarak uygulanacağı dikkate alınarak belirlenmiştir. Bununla birlikte 2018 yılının ikinci döneminde ve 2019 yılı ilk altı aylık dönemindeki enflasyonun bu dönemlerdeki maaş artışının üzerinde olması durumunda yapılacak enflasyon farkı artışları dikkate alınmıştır. Bu çerçevede personel giderleri sosyal güvenlik kuruluşlarına devlet primi giderleri ile personele ilişkin yedek ödeneğin toplamından oluşan personel harcamalarının 293.7 milyar TL olması bu tutarın GSYH’ya oranının ise yüzde 6.6’ya yükselmesi öngörülmüştür.”

Kamupersoneli.net – ANKARA