Kamu Personelleri

202 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atama Kurası Gerçekleştirildi!

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun Ek 1 inci maddesine detaylarına göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen ve DPB’ye bildirilen 202 şehit yakını gazi ve gazi yakınının ataması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yardımcısı Ahmet Koca’nın katılımı ise Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda yapıldı.

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumlarının dikkate alındığı bildirildi.

Bu kapsamda 202 hak sahibinin;

42’sinin öğrenim durumları itibariyle mühendis, mimar, kimyager, hemşire, öğretmen, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara atam teklifleri gerçekleştirildi.

Ayrıca diğer kadrolar ise şu şekilde;

68’inin memur unvanlı kadrolara, 86’sının hizmetli unvanlı kadrolara, 2’sinin büro personeli pozisyonuna ve 4 kişinin ise işçi kadrosuna atama tekliflerinin gerçekleştirildiği açıklandı.

Ayrıca ataması yapılanların 131’i erkek olurken 71’inin kadın olduğu bildirildi.

Atamaları yapılan kamu kurum ve kuruluşları ise;

16’sı bakanlık ve bağlı kuruluşu, 18’i üniversite, 2’si mahalli idare ve 1’i kamu iktisadi teşebbüsü olmakla beraber toplamda 37 olarak duyuruldu.

Atama kura sonuçlarının 16 Ekim 2018 tarihinde saat 17:00 itibariyle “www.dpb.gov.tr” adresi üzerinden erişime açılacak.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Benim babamda gazi kıbrıs gazisi ama sakat olmadığın bana is vermiyor