Kamu Personelleri

257 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını Atama Kurası Sonuçları Açıklandı

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 3713 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 257 şehit yakını gazi ve gazi yakınının atama kurasının gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

DPB’nin resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruya göre 3713 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen (257) şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamasının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ayrıca söz konusu duyuruda sonuçların ne zaman açıklanacağı da ifade edildi. Buna göre sonuçların bugün 17.00’da Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde açıklanacağı ifade edildi.

DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen  (257) şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurası, 17 Ocak  2018 Çarşamba Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. 

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı. 

257 istihdam hakkı sahibinden;
–    66’sının öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak; mühendis, öğretmen, hemşire, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara,
–    108’inin memur unvanlı kadrolara,
–    80’inin  hizmetli  unvanlı kadrolara, 
–    3  kişinin  ise işçi kadrosuna atama teklifleri gerçekleştirildi.

Atananların 156’sı erkek, 101’i kadındır.  

Atama teklifleri E- uygulama sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmış olup, kurum ve kuruluşlarının; 
– 25’i bakanlık ve bağlı kuruluşu,
– 15’i üniversite,
– 3’ü kamu iktisadi teşebbüsü, olmak üzere toplam sayısı 43’ dür.