Kamu Personelleri

2828 sayılı Kanun kapsamında SGK'ya atananlara ilişkin duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden 6 Şubat 2017 tarihinde yayınladığı duyuruyla 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamunda SGK’ya açıktan yerleştirilen adayların atamalarına ilişkin duyuru yayınlandı. İşte tüm detaylar…

İSTENEN BELGELER

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında Kurumumuza yerleştirilen adaylardan atamalarına esas olmak üzere istenen belgeler;
1- Atama Başvuru Formu (Ek-1)
2- Mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği. (Aslı gösterilmek kaydıyla Kurumca tasdik edilmiş sureti kabul edilir.) Yurtdışından mezun olanlar için Yüksek Öğretim Kurulundan alacağı Diploma Denklik Belgesi gereklidir. (Ortaokul ve/veya lisede hazırlık okunmuş ya da yüksek lisans/doktora yapılmış ise tasdikli belgesi)
3- 2 adet vesikalık fotoğraf. (4,5 x 6 cm son altı ay içerisinde resmi işlemlerde kullanılabilecek şekilde çekilmiş olması gerekmektedir.)

4- Askerlik durumu;
Tecilli olanlar : Tecilli olduklarını gösterir belge
Terhis olanlar : Sevk ve Terhis tarihlerini belirten detaylı askerlik terhis belgesi (E-devlet sistemi üzerinden alınan belge yeterli değildir.)
Muaf olanlar : Muaf olduklarını gösterir belge.
Müracaat tarihi itibarıyla halen askerlik görevini yapanların asker dönüşü atamaları yapılacaktır. Ancak bu durumda olanların askerde olduklarını beyan etmeleri ve asker dönüşü terhis belgesi ile Kuruma başvurmaları gerekmektedir.

5- Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi (Ek-2)
6- Mal bildirim formu. (El yazısı ile eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalı ve kapalı zarf içinde) (Ek-3)
7- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (3 adet) (Bilgisayar ortamında eksiksiz doldurularak, çıktısı alınacak ve imzalanacaktır. EK-4)
8- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (2 Adet )
9- Adli sicil kaydı ( 2 Adet)

B- BELGELERİN TESLİM YERİ

Adayların atamaya esas belgeleri 17/02/2017 Cuma saat 17:00’a kadar Ziyabey Cad. No:6 06520Balgat/ANKARA adresinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı 5. kat 522 nolu odaya elden veya posta ile (postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.) teslim etmeleri gerekmektedir.
Bu müracaatlarla ilgili olarak tüm duyurular www.sgk.gov.tr internet adresinden yayımlanmak suretiyle ilan edilecek olup ilgililere tebliğ edilmiş sayılacaktır.

C- YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin yerleştirilmeleri geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.