Kamu Personelleri

300 Bin Sözleşmeliye Müjdeli Haber ! Kadro Geliyor Mu?

300 bin kişinin sözleşmeli statüsünden kadroya geçirilmesi için yeni bir çalışma yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor. Sözleşmeli personeller bu konu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir çalışma olup olmadığını sorguluyorlar.

Bu konu hakkında Milletvekili Müzeyyen Şevkin Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir açıklama yaptı. Şevkin açıklamalarında sözleşmelilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şevkin’in açıklamaları şöyle oldu: 

YAPILAN AÇIKLAMA 

“kamu kurum ve kuruluşlarında sayıları 300 bini bulan sözleşmeli çalışanlara verilen sözlerin yerine getirilmesi için ısrarımızı sürdürüyoruz. Yüz binlerce sözleşmeli personel kadroya geçmek için hâlâ beklemektedir. Bu konuda sürekli söz veriliyor ama ne hikmetse bir türlü daimi kadro verilmiyor” 

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada bir an önce 4B statüsünde görev yapan kamu çalışanların iş güvencesine kavuşmaları gerektiği vurgulanırken daha önce de 2011 seçimleri öncesinde 234 bin kişinin kadroya geçirildiğini ifade etti.

Bir Yorum

  1. bize bu zulmü reva görenler elbet karşılığını misli ile alacaktır.

  2. Umutla kadro müjdesinin verilmesini bekliyoruz.en kısa sürede yapılırsa seviniriz.Eşit şartlarda çalışmıyoruz memurlarla aynı işi yapıyoruz ama eşit maaş alamıyoruz onlar gibi imkanlarımız yok.Eşit şartlarda olup işten çıkarılmama garantisi olması istiyoruz.Her seçim korku içindeyiz.