Kamu Personelleri

3713 Sayılı Kanun İle Kültür Bakanlığına Atananlardan İstenilen Belgeler Açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi web adresinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 3713 sayılı kanun ile Bakanlık bünyesine atanan şehit ve gazi yakınlarından istenilen belgeler belirtildi. Konu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru şöyle;

GENEL AÇIKLAMALAR

1. Her adayın aşağıda belirtilen belgeleri en geç 05/05/2017 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No: 50 Balgat/Çankaya/ANKARA adresine getirerek şahsen veya kanuni yakınları aracılığıyla müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurularda aşağıda belirtilen belgelerin ve dilekçenin son başvuru tarihinin (05/05/2017) mesai saati bitimine kadar Bakanlık genel evrak birimine ulaşması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Bakanlık genel evrak birimine ulaşan başvurular işleme konmaz.

2. Belgelerin son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. (Adli Sicil Belgesinin 20/04/2017 tarihi veya sonrasına ait olması. )

3. Enformasyon memuru kadrosuna atanabilmek için Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereği, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (C) düzeyinde başarılı olmak veya Yükseköğretim Kurulunca bu düzeye denk kabul edilen bir belgeye sahip olmak veya üniversitelerin filoloji bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim görmüş olmak ya da yurt dışında üniversitelerde lisans veya lisansüstü düzeyde eğitimini başarı ile tamamlamış ve denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş olmak, gerekmektedir.

4. Başvuru yapmaları amacıyla, adayların adreslerine tebligat yapılmayacaktır.

5. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklerden herhangi birisine sahip olmayan veya gerekli belgeleri birinci maddede belirtilen süre içinde belirtilen adrese teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

6. Atandıktan sonra şartları taşımadığı tespit edilenler hakkında ilgili mevzuat uyarınca işlem tesis edilir.

İSTENİLEN BELGELER

1. Form Dilekçe

2. Devlet Personel Başkanlığı Atama Sonuç Belgesi

3. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği, 

4. Yerleşim Yeri Belgesi (Aslı), (E-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir),

5. Nüfus Cüzdanının onaylı fotokopisi,

6. Sağlık Raporu (Asıl), (Hastanelerden veya Aile Sağlığı Merkezlerinden ya da Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden (OSGB),

7. 20/04/2017 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (E-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir),

8. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin onaylı örneği, (E-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir)

9. En az (C) düzeyinde başarılı olduğuna ilişkin KPDS veya YDS sonuç belgesi veya Yükseköğretim Kurulunca bu düzeye denk kabul edilen belge, (Enformasyon memuru kadrosuna yerleşenler.)

10. 6 adet vesikalık fotoğraf,

11. Mal Bildirimi (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)

Belgeleri Edinmek ve Detaylar İçin TIKLAYINIZ.

Kamupersoneli.net – ANKARA