Kamu Personelleri

3713 Sayılı Kanun Kapsamında Kültür Bakanlığına Atananlar Dikkat

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 3713 sayılı kanun ile Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını atamaları ile Bakanlığa atananlardan istenilen belgeler belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Devlet Personel Başkanlığı tarafından gerçekleştiri3713 sayılı kanun ile Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını atamalarında Kültür ve Turizm Bakanlığına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilen belgeler belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda ilk olarak genel açıklamalar yapıldı ve daha sonra atanmaya hak kazanan adaylardan istenilen belgeler belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan genel açıklamaların tüm detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

GENEL AÇIKLAMALAR

1.    Her adayın aşağıda belirtilen belgeleri en geç 22/12/2017 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No: 50 Balgat/Çankaya/ANKARA adresine getirerek şahsen veya kanuni yakınları aracılığıyla ya da posta yoluyla müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurularda aşağıda belirtilen belgelerin ve dilekçenin son başvuru tarihinin (22/12/2017) mesai saati bitimine kadar Bakanlık genel evrak birimine ulaşması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Bakanlık genel evrak birimine ulaşan başvurular işleme konmayacaktır. 

2.    Belgelerin son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. (Adli Sicil Belgesi ile yerleşim yeri belgesinin 06/12/2017 tarihi veya sonrasına ait olması. )

3.    Başvuru yapmaları amacıyla, adayların adreslerine tebligat yapılmayacaktır.

4.    Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklerden herhangi birisine sahip olmayan veya gerekli belgeleri birinci maddede belirtilen süre içinde belirtilen adrese teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

5.    Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

6.    Atandıktan sonra şartları taşımadığı tespit edilenler hakkında ilgili mevzuat uyarınca işlem tesis edilecektir.

Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Mustafa GENÇ 0312 309 08 50 / 2300

ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1.    Form Dilekçe 

2.    Devlet Personel Başkanlığı Atama Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı),

3.    Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği, (*) 

4.    Yerleşim Yeri Belgesi (Aslı), (E-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir),

5.    Nüfus Cüzdanının onaylı fotokopisi, (*)

6.    Sağlık Raporu (Asıl), (Hastanelerden veya Aile Sağlığı Merkezlerinden ya da Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden (OSGB)), (Arkeolog ve Teknisyen olarak atananların sağlık raporunda “Seyahate ve arazide çalışmaya elverişlidir.” ifadesinin bulunması gerekmektedir.)

7.    06/12/2017 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (E-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir),

8.    Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin onaylı örneği, (*) (E-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir)

9. 6 adet vesikalık fotoğraf, (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine göre çekilmiş.)

10. Mal Bildirimi. (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.) 

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından istenilen belgeler hakkında bazı uyarılar yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan uyarıda 3, 5 ve 8 numaralı sıralarda belirtilen belgelerin fotokopilerinde aslı gibidir yapılacaktır. Ayrıca söz konusu belgelerin aslının ibraz edilmesinde yerleştirilen adayların halen bulunduğu yerdeki Kültür ve Turizm Bakanlığı birimleri veya Personel Dairesi Başkanlığı tarafından başvuru esnasında, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından onaylanabilecektir.

YAPILAN UYARI

Söz konusu uyarıda “Yukarıda (3), (5) ve (8) numaralı sıralarda yer alan belgelerin fotokopileri, belgenin aslının ibraz edilmesi halinde, yerleştirilenlerin halen bulunduğu yerdeki Bakanlığımız birimlerince veya Personel Dairesi Başkanlığınca başvuru esnasında, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından onaylanabilecektir. Ancak, bulunulan yerdeki Bakanlığımız birimlerince yapılacak onay işleminde, onaylayan görevlinin adı-soyadı ve unvanı, onay tarihi, aslının aynıdır ibaresi ile okunaklı birim mühür baskısının bulunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.