Kamu Personelleri

4 Bin ASDEP Personeli Alımı Yapılacak! İlanın 2018 Sona Ermeden Yayımlanması Bekleniyor

Merakla beklenen personel alım ilanlarının başında ASDEP personel alım ilanları geliyor. On binlerce aday ASDEP personel alım ilanlarını aylardır bekliyorlar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yapılacağı duyurulan ASDEP personel alımlarına dair detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

ASDEP PERSONEL ALIMLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Bakanlığı bünyesine yapılacak olan personel alımlarına dair yapmış olduğu açıklamasında, 4 bin yeni alım olacağını çok net bir şekilde ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında o dönem bakanlık bünyesine yapılan alımları hatırlatmış ve o alımlara ek 4 bin alım daha yapılacağını ilan etmişti. 

“Programla, hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olması, sosyal hizmete ihtiyacı olan bireylerin öncelikle yaşadıkları ortamda kendilerine yeterli hale gelmesi, sosyal hizmet ve yardıma ihtiyaç duyan aileye yerinde, etkili ve yaygın bir hizmet sağlanacaktır. Şu ana kadar 3.000 ASDEP personeli istihdam edilmiştir. Önümüzdeki dönemde 4.000 personelin daha istihdam edilmesi, mevzuat altyapısının ve belli bir aşamaya gelinen bilgi işlem altyapısının tamamlanmasıyla Programın ülke çapında etkin bir şekilde uygulanması sağlanacaktır.” 

2018 Yılı Bitmeden Alım Olacak Denmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından kısa bir süre sonra o dönem ile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya da konuyu ele almış 2018 yılı içinde ASDEP Personeli alımlarının yapılacağı açıklanmıştı. Ancak yapılan o açıklamaların üzerinden aylar geçti ve halen ilan yayımlanmadı. Genel seçimler, kabine değişimi süreçlerinin de atlatılmasının üzerinden oldukça bir süre geçmiş olmasından dolayı adaylar alımların yayımlanmasını bekliyorlar. 

Bu kapsamda KPSS vurgusunda bulunan adaylar ilanın 2018 yılı sona ermeden yayımlanması gerektiğini dile getiriyorlar. Size göre alımlar ne zaman ve hangi koşullar altında yapılmalı? İlana başvuru şartları nasıl olmalı? Haberimizin altına yorum yaparak düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz?

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Lise mezunları ve kpss den 60 puan alan kişilere iş imkanı sağlansın.

  2. Ya yeter artik onca insan bu alimlari bekliyo herkesin bir hayati var evi colugu cocugu var is bulmak calismak zorundayiz neden soz verilen alim olmuyor. Ciddiye alin lutfen

  3. Alımlar kasım ayı içinde yapılmalıdır. Başvurular internet üzeri ikametgah şartı olmadan yapılmasını talep ediyoruz

  4. İletişim fakültesi mezumları atanmalıdır.

  5. Sosyal hizmet mezunlarına ağırlık verilmeli ve alımlar kasım ayı çıkmadan başlamalı

  6. Eylulde gonderdim evraklarimi onayda bekliyor dediler lutfen bizlerle ilgilenilsin artik psikolojim iyice bozuldu

  7. Bu istihdamın öncelikli ve gerekli olarak sosyal hizmet lisans mezunlarının hakkı baska da hiç kimsenin değildünyanın neresine giderseniz bunu soylecektir

  8. Lisans sosyal hizmet mezunları bu alımı bekliyo söz verildi uzun zamandır ses çıkmıyor bir an önce verilen soz yerine getirilmeli, sosyal hizmet mezunlarini n mağduriyeti giderilmeli

  9. Beden Eğitimi Öğretmenleri de çok sayıda yararlanmalı.KPSS şartı ve YAŞ şartı olmamalı

  10. Sosyal hizmetler uzman oluyor asdep ciler sosyoloji bitirenlerdir. Sosyal hizmetler den mezun olanlar çalışma alanları geniş yüksek kpss puanına da gerek yok. Sosyologların yerine göz dikmeyin.

  11. Mümkünse yaş şartını kaldırıp önlisans sosyal hizmetlerden de alım olsun.madem alım yapılmayacak neddn bu bölümün 2 yıllığı var millet yalandan mu okudu.

  12. Sosyoloji bölümünden alım olsun.Kpss puanına göre ve ikametgah şartı getirilsin Böylece farklı farklı iller gezilip masraf yapılmaya gerek kalmaz

  13. sizlerdee olmasaniz sesimiz duyulmaz.asdep alimi ne zaman nerde ise yillar oldu.2017 kps puaniyla bklioruz.lutfen alim olsun artik yaa

  14. Aile sosyal destek programı tabandan başlayarak bütün ülkenin soayal refahının yükseltilmesini amaçlamaktadır. Bu nedenle birey grup ve toplumla çalismayi profesyonel olarak bilen bunun örgun egitimini almış sosyal hizmet uzmanlari istihdam edilnelidir. Cunku biz örgun egitim almis uzmanlar hele de lisans egitiminde makalesi raporu spssi endnotu bitmeyen braporun basliginda ufak bir hata yuzunden cocuk gibi azarlanan bir ekolün oögrencisiyseniz 3 yil cekmedigimiz cile kalmiyor ustune son yilimizi haftada 5 gun tek kurus para almadan staj yaparak geciriyoruz. Bu nedenle bu kadrolar yalnizca örgun egitim almis shularindir. Sosyologların ilgisiz yerlerde gorevlendirilmesinden oturu istihdam alanimiz durduk yere daraldı. Lütfen okuyup arastirip ama en onemlisi elinizi vicdaniniza koyarak etik anlayisinizi devreye sokarak hak talebinde bulunun. Sosyologlarin vb mesleklerin sosyal hizmet alanina yapilan alimlarin durdurulmasi, istihdam edilenlerin gorevden alinmalari tek duam ve istegimdir.