Kamu Personelleri

4/C'den 4/B'ye Geçenler İçin İzin Düzenlemesi Yapılacak !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 4/C’li personellerin 4/B’ye geçirilmesine ilişkin çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 4/C’den 4/B’ye geçen personeller için izin düzenlemesinin yapılacağı ifade edildi. İşte yayımlanan duyuru:

4/C’DEN 4/B’YE GEÇENLER İÇİN İZİN DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yayımlanan duyuruda izin düzenlemesinin yapılacağı belirtilirken bu düzenleme hakkında maddeler halinde bazı bilgiler aktarıldı. İşte o bilgiler:

1. Bundan sonra özelleştirme uygulamaları sonucunda iş akitleri feshedilecek işçilerin “sözleşmeli personel” olarak istihdam edilmesine imkan sağlanmış, halen kamu kurumlarında “geçici personel” statüsünde istihdam edilenlerin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

Bu çerçevede, 02.04.2018 tarihi itibariyle,

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığında “Geçici Personel (4C)” olarak çalıştırılmakta olanlar “Anketör”
Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığında ve özelleştirme uygulamaları sonucu kamu kurumlarında “Geçici Personel (4C)” olarak çalıştırılmakta olanlardan; lise ve altı öğrenim görmüş olanlar “İdari Destek Görevlisi”, yükseköğrenim görmüş olanlar ise “İdari Büro Görevlisi”

2. Bu kapsamda “geçici personel (4C)” olarak çalıştırılmakta iken “sözleşmeli personel (4B)” pozisyonlarına geçirilenlerin mevcut ücretlerine kıyasla % 10 oranında artış yapılacaktır.

3. “Geçici personel (4C)” statüsünden “sözleşmeli personel (4B)” statüsüne geçirilen çalışanlar 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi’nden 4B statüsünde çalışanlara yönelik bağıtlanan tüm sosyal haklardan faydalanacaktır.

4. “Geçici personel (4C)” statüsünden “sözleşmeli personel (4B)” statüsüne 02.04.2018 tarihinde geçirilecek olan çalışanlar mevcut görevlerimi yürütmeye devam edecektir.

5. Ayrıca 4B statüsünde çalışanların izinleri konusunda hazırlıkları devam eden düzenleme tamamlandığında söz konusu düzenlemenin getireceği izin hakları 4C’den 4B’ye geçen çalışanlar için de geçerli olacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah aşkına bu nasıl 4/b ye geçiş. iki tane uyduruk kadro oluşturup bizleri mağdur ediyorsunuz. öğrenim durumumuza göre 4/b kadrosu istiyoruz.

  2. ufff ne müjde 4-c liler icin sanırım insanların aklıyla dalga geciyorsunuz cumhurbaşkanımız tüm 4-c liler 4-b kadrosuna gecekler demişti sizin yapmış oldugunuz çakma 4-b ye degil alın %10 maaş zamını suriyelilere verin onun kadar degerimiz yok ülkemizde

  3. 4 c li çalışanlar yıllardır memur olarak yada teknik işlerde çalışmış olmalarına rağmen fiilen işyerlerinde çalıştıkları mesleğe göre sgk kayıtlarında meslek kodları herkesi 657 4 A kadrosunun hizmetli kodu girilmekte. Hizmetli kadrosunda olmadıkları halde ve hizmetli olarak calismadiklari halde fiilen yaptıkları isr göre SGK meslek kodu girişi yapılmamaktadır. Bu konuda araştırma yapan yafa bilgi sahibi olan varmı. Bu hataların düzeltilmesi için calisanlarin yada sendikalarım yapabileceği bir şey var Mı ?

  4. 4 C olarak çalışan ve 4 B 'ye geçen özelleştirme mağduru tüm calisanlarin SGK MESLEK KODLARI yıllardır fiilen yaptiklari ise uygun girilmemiş olup, ne iş yaparlarsa yapsınlar hemen hemen nerdeyse tamamının 657 sayılı 4 A kadrosuna ait hizmetli kodu girişi yapılmış olması biz calisanlarin izin ve ücret düzenlemesinde geçmiş yıl hizmet süreleri diğer 4 B lilerde olduğu gibi baz alındığında yapılan bu hatalı meslek kodu girişleri bizlerin bir mağduriyet daha yaşamasına sebep olursa ne olacak. Bu hatalı SGK MESLEK KODU girişleri neden sadece bizlere uygulanıyor. SGK yada ilgili bakanlıklar yada sendikalar bu konuda neden bir çalışma yapmıyor. Bizlerin SGK MESLEK KODU GİRİŞLERİ neden fiilen yapmış olduğumuz islere göre yapılıp hatalı girişlerin düzeltilmesi yoluna gidilmiyor?