Kamu Personelleri

4/C Personellerinin 4/A Statüsüne Geçirilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, halen sözleşmeli personel olarak çalışmakta olan personellerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi. 

4/C kadrosundayken 4/B kadrosuna geçirilen personellerin 4/A kadrosuna geçirilmesini talep eden Burcu Köksal konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER KADROYA GEÇİRİLSİN TEKLİFİ

CHP Milletvekili Burcu Köksal tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifinde Anayasaya ve taraf olduğumuz Uluslararası sözleşmelere göre herkesin eşit işe eşit ücret, adil çalışma koşullarına sahip olma ve en önemlisi eşitlik ilkesinden yararlanma hakkı olduğu ifade etti. Bu kapsamda kamu kurumlarında 5393/49 ve 657-4/B statüsünde çalışan personellerin bu haklardan yararlanmadıklarını ifade eden Burcu Köksal bu personellerin 4/A kadrosuna geçirilmeleri gerektiğini belirtti. 

CHP Milletvekili Burcu Köksal açıklamasında, ”“4/C’li personel 696 sayılı KHK ile 4/B’ye geçirilmesine rağmen unvan, kıdem ücreti, zorunlu emeklilik ve ek ödeme oranlarında mevcut 4/B’li ile eşit tutulmamaktadır. Öncelikli olarak bu eşitliğin sağlanması, akabinde ise bu çalışanların 4/A’ya geçmesi durumunda 4/A kadrosunda çalışanlarla eşitliğin sağlanması gerekmektedir.” dedi. 

Konuşmasının sonunda taleplerini özetleyen Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal “Sonuç olarak yasa teklifinde belirtilen tüm sözleşmeli personelin ayrım yapılmadan 4/A kadrosuna geçirilerek 4/A’lı çalışan ile aynı haklara sahip olması, eşit tutulması Anayasa ve taraf olduğumuz Uluslararası anlaşmaların gereğidir. açıklamasında bulundu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 4/c den 4/b ye geçen personel adalet i̇stiyoruz mevcut 4/b gibi özlük,sosyal ve mali yetkililerden haklarımızı düzeltilmesini, i̇stiyoruz. ben üniversite mezuniyim ama destek personeli olarak çalıştırılıyorum. artık adalet i̇stiyoruz.eşit i̇şe eşit haklar i̇stiyoruz.lütfen yetkililer duyun bizi saygılar.