Kamu Personelleri

7 Bin Bekçi Alımı Merkezi Atamadan Sonra Mı Yapılacak?

Resmi Gazete’de 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Yayımlanan KHK ile 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadro ihdası yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’nın ilgili bölümünü ziyaretçilerimizle aşağıda paylaşıyoruz.

7 bin bekçi alım ilanını bekleyen adaylar sitemize geri bildirimlerde bulundular. Adaylar söz konusu ilanın ne zaman yayımlanacağını merak ediyorlar. Bu kapsamda kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizin sorularını yanıtlıyoruz. 

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları Adana, Gaziantep, Hatay, Ankara ve Mersin illeri için gerçekleştirilecektir.

ALIMLARDA İKAMETGAH ŞARTI OLACAK  MI?

7 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına ilişkin kadro ihdası KHK ile yayımlandı. Ancak konu ile ilgili olarak herhangi bir şart belirtilmedi. Bu kapsamda ikametgah şartının olup olmadığı henüz kesinleşmedi. Konu ile ilgili olarak yetkililerin bir açıklama yapmasını talep ediyor. 

ALIMLAR MERKEZİ ATAMALARDAN SONRA MI YAPILACAK?

Resmi Gazete’de yayımlanan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bekçi alımı kadro ihdası yapıldı ancak süre verilmedi. Kadro ihdasının yapılmasının üzerinden aylar geçti ancak alıma ilişkin ilan yayımlanmadı. KPSS 2017/1 merkezi atama tercihlerinde ise 3 kurumun bekçi alımı yapacağı ifade edildi. Bu kapsamda akıllara “7 bin bekçi alımı merkezi atamadan sonra mı yapılacak?” sorusu geldi. Konu ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı ancak merkezi atama ile bekçi alımları sona erdiğinde ve 7 bin bekçi alımı hakkında bir açıklama yapılarak net bir tarih verildiğinde kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Yaş siniri kesinlikle esnetilmeli.özel guvenlik meslekyuksekokul u ve de işletme fakultesi mezunuyum.60 yaşında emekli olacağım.yasim 36 yeterli bilgiye ve de fiziki koşullarA sahibim.devlet bizim gibi mağdur arkadaşlara sahip çıkmalı.

  2. İlk sene Gaziantep viran şehir de girdim mülakatti ve sınavida geçti. Sonra dediler torbil olmuş ve iptal etti ler sınavları bende iki sınava giremedim şimdi de ikametgah şart koymuşlar bu ikametgah şartti kalksın ki mağdur olan bütün arkadaşlarla beraber girelim bi daha özellikle evli ve çocuklu kişiler için cok zor işsizlik yardım edin bizlere bir anda açıklayin

  3. 3 kuruma ladı bekçi normalbekçiyardımcı sınıflarda geçiyor ama çarşımahallebekçisi ayrıbirşey oda emniyet hizmetlerinde geçiyor kpss ilealakalı bir durum değil…

  4. Neden kpss doguda ilkokul mezunu alimi yapildi simdi niye liseye dondu ortaokul mezunu olan bi insanlarda bu ulkenin vatandasi

  5. peki bu bekçi alımı tam olarak nasıl olacak ben üniversite mezunuyum ama kpps ye girmedim girebilecekmiyim

  6. Aylardir bekliyoruz 7bin bekcu alimi olacak diye. birde ikametgah sarti kaldirilsa cok iyi olacak sesimizi duyun

  7. Hakkari ye de alım olacak mi acaba ilkin doğu bölgelerine de alım olacak dediler şimdi ise sadece 6 ilde alım olacak diyorlar. Neyse herşeyin hayırlısı diyelim…..

  8. Aylardir bekliyor insanlar yasi 29 olan adam 30 oldu halla alim yok