Kamu Personelleri

Adalet Bakanlığı 10 Bin İKM, Zabıt Katibi, Adliye Personeli Alımında Şartlar Değişiyor Mu?

HAKİM SAVCI YARDIMCILIĞI SİSTEMİ GELİYOR

“Hakim/savcı yardımcılığı sistemi gelecek. Türk hukukuna ilk kez dahil edilecek olan bir sistem. Biz şunu getiriyoruz; fakülteden mezun olan adaylar belli bir dönem hakim/savcı nezaretinde yapılan işlemleri izleyecek. ‘Nasıl karar verilir, nasıl işlem yapılır’ bunu görecek. Kürsünün bir yanında durarak hakim/savcı nezaretinde yapılan işlemleri görerek pratik yapacak. Sonrasında bir sınava tabi tutulacak. Geçerse cüppeyi giyip kürsüye hakim oalrak çıkabilecek. Kazanamazsa hakim yardımcısı olarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

10 BİN PERSONEL ALINACAK

Adalet Bakanlığı personel alımları ile ilgili “vatandaşlar merak için personel alımları ne zaman yapılacak?” sorusuna ise “Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin personel alımı gerçekleştireceğiz.  Bu alımların ne zaman yapılacağına dair net bir tarih vermem uygun olmaz ancak çalışmalar devam ediyor yakın zamanda gerekli bilgiyi kamuoyu ile gerekli birimlerimiz paylaşacaktır. İnfaz koruma memuru halk arasında gardiyan olarak bilinir, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen ve daha birçok pozisyonda istihdamlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Personel Eğitim Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, yeni açılan merkezde tüm adliye ve bakanlık çalışanlarının eğitim alarak daha bilinçli bir adalet hizmeti sunma hakkına kavuşacaklarını söyledi.

Personel sayısındaki artışa da değinen Gül, 15 Temmuz sonrasında FETÖ üyesi olan personelin ihraç edildiğini anımsattı. Gül, şöyle konuştu:

7 BİN 303 KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILACAK

“Bu ihraçlardan kaynaklı ve yargılamalardaki çok büyük yoğunluk sebebiyle personel alımı konusunda Bakanlığımız, hükümetimiz çok önemli mesafeler aldı. 2002 itibarıyla yardımcı personel sayısı 26 bin 274 iken bugün itibarıyla 64 bin 655’e çıkmıştır. 2018’de 7 bin 42 personel alımı için ilana çıkılmış bu işlemler devam etmektedir.

Buna göre 2018 yılı sonu itibarıyla personel sayımız, 71 bin 697 olacaktır.

2019 yılı alımlarıyla beraber adliye personelimizin sayısının 79 bin olması hedeflenmektedir.

Personel sayımız da arttıkça özellikle 15 Temmuz yargılamalarıyla ilgili, diğer yargılamalarla ilgili çok ciddi anlamda önemli mesafeler aldık.

81 milyonun adalet beklediği yerde daha hızlı daha iyi çalışmalar yapmak insanımızın adalete olan güvenini artıracaktır.”

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

Türk vatandaşı olan, İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 05 Eylül 2017 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın  yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olan,  askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olan, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmayan, 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmayan, kamu haklarından mahrum olmayan ve arşiv araştırması sonucu olumlu olan adaylar başvuru yapabilecek.

Bir Yorum

  1. Kpss sarti kalksn ptt deki alim gibi olsn.yada kpss puaniri olmasn zabita alimi gibi.yahut kpss 60 olsun.

  2. Kpps puanı 60olsun sağlık bakanlığı bile 50ile alım yapiyor

  3. Neden sadece kendi bolumynden alimlar yok .Okadar cok adalaet mezunlari adalet liseleri mezunlaei bekliyor atanmayi ama gelin baska bolumler baska mezunlar aliniyor haksizlik.

  4. kps puani 60 0lsun yine daktilo sinavi olsun ve artik yas siniri 40 olsun

  5. İkm 30 yaş sınırı esnetilsin.O da diğerleri gibi 35 olsun

  6. Kpss bircok yerde 70 iken hatirlilardan sira gelmiyor 60 olur yada kaldirilirsa memur olacagini dusunenlerin olmasi komik