Kamu Personelleri

Adalet Bakanlığının Personel Alımları Değerlendirmesi

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında kamu kurumlarından da personel alımları bekleniyor. Adayların beklenti içinde olduğu Bakanlık ve kurumlarından Adalet Bakanlığını bu haberimizde değerlendireceğiz.

22 Kasım 2016’da Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ bütçe görüşmeleri sırasında  “2017 yılı içinde Adalet Bakanlığı olarak yaklaşık 16 bin yeni personel alımı yapacağız. Bunlardan kastım icra katibi, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, şoför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi gibi şeyler ve de hakim savcı alımı dahil 16 bin civarında alım yapılacaktır.” şeklinde açıklama yapmıştı.

9 Şubat 2017’de de TRT Haber canlı yayınında Bakan BOZDAĞ  “Haziran’da 2 bin kişi hukuk mezunlarından, 750 kişi de avukatlar arasından hakim savcı alacağız, yıl sonunda da yeni bir alım daha yapacağız. Son sınıf öğrencilerimiz endişe etmesin onlar için yıl sonunda da yeni alım yapacağız. Zabıt, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru bunlara ilişkin de 2017’de yeni alımlar olacak.” açıklamasını yapmıştı. 

Kamupersoneli.net Notu: Bakanlık ve bağlı kuruluşları hakim ve savcı dışındaki personel alımlarına zaman zaman çıkmaktadır. Adalet Bakanlığının atama tarihlerini ve ilanlarını tahmin etmek zor. Genelde Bakanlık ansızın ilanlara çıkmaktadır ancak Bakanlıktan atama bekleyen adaylar var.

İnfaz Koruma Memuru adayları, Zabıt ve İcra Katipliğine hazırlananlar, Denetimli Serbestlik kapsamında atama bekleyen sosyal çalışmacı, sosyolog ve psikologlar ve cezaevlerine yardımcı personel alımlarını bekleyen adaylar yeni ilanlar bekliyor.

Mart ayı içinde Bakanlıktan personel alım ilanları verilmesini temenni ediyoruz.

ZEKİ KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Zeki Kara sayin editor zabit katibi aliminda kpss 70 barajini assagi.ceksinker talebimizi gundeme alirsaniz seviniriz gecmis yikllardaki magduriyetler giderilsin diye binlerce genc.magdur

  2. Yapilacak olan alimlar yeni sene icin F klavyeden mi olacak yoksa Q da gecerli olacak mi ???

  3. orman ve su işleri bakanlığı'da neden katılmıyor milli istihdam seferliğine 10.000 yakın işsiz mezun orman mühendisi atama bekliyor artık müjde bekliyoruz açıklama bekliyoruz bakanımızdan…

  4. Kardesim 70 alamayan da memur olmasin binlerce kişi yetmişi geçiyor

  5. bence lise mezunlarıyla lisans mezunlarını bir tutmasınlar. lisansın 70 i ile lisenin 70 i bir değil. 2 oldu binlerce lise mezunu yüzünden sıralamaya giremiyorum 75 puanım var.