Kamu Personelleri

Aile Bakanı Kaya'dan '2 Bin 500 Engelli Personel Atayacağız' Açıklaması

AK Parti Bahçelievler 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Aile Bakanı Fatma Kaya yapmış olduğu konuşmasında gündeme ilişkin konulara ek olarak engelli personel alımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

AİLE BAKANI KAYA’DAN ENGELLİ PERSONEL ALIM AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldığı kongre kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında engelli vatandaşların kamuya istihdamı konusunda bilgiler verdi. 

AK Parti döneminden önce engelli vatandaşların daha zor bir hayat sürdüğünü söyleyen Bakan Kaya bu durumun değişmesi adına devrim niteliğinde değişiklikler yapıldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Kaya konuşmasında ayrıca 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan engelli personel alımına ilişkin de açıklamalar yaptı. Bakan Kaya bu atamaların yapılma tarihlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Aile Bakanı Kaya’nın konuya ilişkin ifadeleriniz siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Tarafından Yapılan Açıklama;

“Eskiden engelliler, evlerinin bir köşesinde mahkum durumdayken, bugün engelli kardeşlerimiz için hem eğitimde hem de çalışma hayatında devrim niteliğinde değişiklikler yaptık. Daha geçtiğimiz hafta içi yaptığımız atamayla kamuda çalışan engelli sayısını 55 binlere çıkardık. Bir 2 bin 500’lük atamayı da önümüzdeki 6 ay içerisinde gerçekleştireceğiz. 500 engelli öğretmenin atamasını da önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğiz. Bugün 500 bin engellisine evde bakım desteği veren bir hükümetiz.”

Kamupersoneli. net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Siz eskiden evlerin bir köşesinde mahküm olan engellileri çalışma konusunda devrim niteliğinde çalışmalar yaptık diyorsunuz,hani nerde ben bile şuan engelli olarak evin bir köşesinde mahküm olmuş bir vaziyetteyim.Yardımınızı bekliyorum

  2. engelli atamalarının müracatı nasıl ne zaman, şartları nelerdir.