Kamu Personelleri

Aile Bakanlığı 2017 Yılı Genel Atama Dönemi Yer Değişikliği Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi web adresinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2047 yılı genel atama dönemi yer değiştirmelerine ilişkin çeşitli bilgiler paylaşıldı. Yayımlanan duyuruya göre genel atama dönemindeki yer değişikliği 31 Mart 2017 ile 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İlan edilen bölgeler ve unvanlar aşağıdaki linkte paylaşılmıştır.

GENEL ATAMALARA İLİŞKİN RESMİ YAZI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 17/05/2013 tarih ve 28650 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.  Yönetmeliğin, Duyuru ve başvuru şekli başlıklı 22. maddesinde “Bulunduğu bölge veya yerin zorunlu çalışma süresini doldurarak yer değişikliği talebinde bulunacak personelin atanmak istedikleri yer tercihlerine esas olmak üzere, ihtiyaç gösterilecek yerleri, kadro ve unvanları gösteren listeler, başvuru şekli, süresi, kimlerin yer değiştirme talebinde bulunabileceği ve yer değiştirmeye ilişkin diğer hususlar her yıl Mart ayı sonuna kadar ayrıca tebligata gerek kalmaksızın Bakanlık internet sayfasından duyurulur. 

Duyuruda belirtilen tarih ve usule aykırı olarak yapılan müracaatlar dikkate alınmaz. Duyuruda belirtilen süreler içerisinde personelin görevli bulunduğu birimlere intikal etmeyen müracaatları ile ilgili itirazlar değerlendirmeye alınmaz.” Hükmü ve aynı Yönetmeliğin, yer değiştirme suretiyle atama dönemi başlıklı 8 inci maddesinde, bulunduğu bölge veya yerin zorunlu çalışma süresini doldurarak yer değişikliği talebinde bulunan personelin atamalarının her yıl Haziran ve Eylül ayları arasında Yönetmelikte gösterilen esaslara göre toplu olarak yapılacağı hükme bağlanmış olup, bu kapsamda bulunan personelin başvurularının alınması ve atamaların yapılması belirtilen aylar arasında gerçekleştirilecektir.

Şahsa bağlı kadrolar ile özelleştirme kadrolarında (Araştırmacı) görev yapan personelden yer değişikliği talebinde bulunacak olanların en fazla beş tercihi içeren dilekçesini il müdürlüğü aracılığı ile 28/04/2017 tarihi mesai bitimine kadar Bakanlığımıza göndermeleri halinde değerlendirmeye alınacaktır.

 2017 yılı genel atama döneminde bulunduğu bölge veya yerin zorunlu çalışma süresini doldurarak isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunacak personelin, illerin personel ihtiyacı ve kadro durumuna ilişkin yapılan istatistiki çalışmalar çerçevesinde personelin tercihlerine esas olmak üzere belirlenen yer ve unvanları gösteren listeler ile başvuru şekli, süresi ve yer değiştirmeye ilişkin diğer hususları içeren duyuru metni ekte gönderilmiştir.  Konunun tüm personele (kanuni izin/rapor kullanmakta olan personel de dahil) tebliğ edilmesi ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunu rica ederim.

İLAN EDİLEN BÖLGELER VE UNVANLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Kamupersoneli.net – ANKARA