Kamu Personelleri

Aile Bakanlığı 4 Bin ASDEP Personeli Alım İlanı Ne Zaman Yayınlanacak? İşte Muhtemel Şartlar

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti seçim beyannamesi içerisinde yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde 4 bin ASDEP personeli alımının yapılacağına yönelik olarak detayları paylaşıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla beraber adaylar ilanın seçimden önce mi, yoksa seçimden sonra mı yayınlanacağını araştırırken bu konuya kamupersoneli.net olarak cevap veriyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ASDEP personeli alımı hakkında açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Programla, hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olması, sosyal hizmete ihtiyacı olan bireylerin öncelikle yaşadıkları ortamda kendilerine yeterli hale gelmesi, sosyal hizmet ve yardıma ihtiyaç duyan aileye yerinde, etkili ve yaygın bir hizmet sağlanacaktır. Şu ana kadar 3.000 ASDEP personeli istihdam edilmiştir.

Önümüzdeki dönemde 4.000 personelin daha istihdam edilmesi, mevzuat altyapısının ve belli bir aşamaya gelinen bilgi işlem altyapısının tamamlanmasıyla Programın ülke çapında etkin bir şekilde uygulanması sağlanacaktır.”

İŞTE MUHTEMEL ŞARTLAR!

ASDEP 4 bin personel alımıyla alakalı olarak herhangi bir şart ve tarih verilmedi. Ancak ilana yönelik olarak araştırılan şartlar arasında hangi detayların yer aldığı araştırılıyor. Bizlerde kamupersoneli.net olarak ilanın yayımlanmasına yönelik muhtemel şartları derledik.

İşte muhtemel, beklenen şartlar…

“En az lisans düzeyinde mezun olmak, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar,  zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması

Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar,  zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hakkında soruşturma veya kovuşturma olmaması

Askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmayan veya muvazzaflık hizmetini yapmış, yahut tecilli olması, Danışma Yönlendirme Elemanı/ASDEP Görevlilerinden Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olmaması

Ülkenin her yerinde görev yapmasına, her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etme engeli bulunmaması, KPSS’den en az 60 puan almış olmak (ancak yeni yayımlanacak ilana göre farklılık gösterecektir.)

Bir Yorum

  1. Yaş şartını kaldırılsın dedikçe gözümüze sokuyor butun ilanlar

  2. Ikametgah şartı getirilsin yada basvurulan il sayisina sinirlamasi yapilsin

  3. ai̇le ve tüketici bilimleri ve çocuk gelişimi bölümlerine daha önceki alımda yer verildiği gibi yeni alımlarda da yer verilmelidir. aile tüketimden ve çocuktan bağımsız değerlendirilemez.