Kamu Personelleri

Aile Bakanlığı'na Bağlı Kurumlara 3 Bin 200 Gencin Ataması Yapılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirmek üzere, 3 bin 200 gence istihdam hakkı tanıyacak.

Gençlere Devlet Garantili İş İmkanı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir açıklama yaptı. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda kalan gençlerin devlet tarafından kendilerine sağlanan istihdam uygulaması kapsamında iş sahibi olduğu” belirtildi.

Aile Bakanlığı’nın hazırlayarak sunduğu sosyal hizmetler modellerinden, reşit yaşa gelene kadar faydalanan gençlerin, kurum bakımında ayrılmalarının ardından, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiği aktarıldı.

Bu açıklama ile gençlere sosyal güvence ve düzenli bir gelir ederek yaşamlarını garanti altına alma sanşı verildiği ifade edildi.

Bakanlık tarafında yapılan açıklamada, “1988’den bu yana devam eden istihdam hakkı uygulaması kapsamında 43 bin 386 gencin kamu kurumlarında istihdam edildiği bildirilerek, bu gençlerin yüzde 50’sini oluşturan 22 bin 84‘ünün 2003-2016’da istihdam edildiği” bildirildi.

DPB Yazılı Açıklama Yaptı

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirmek üzere 3 bin 200 gence istihdam sağlanacağı belirtildi.

DPB tarafından konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Devlet Personel Başkanlığı tarafından 16 Ekim Pazartesi günü, 2017 merkezi yerleştirme işlemleri ile ilgili duyuru ve başvuru kılavuzu yayımlanacak. Tercih işlemleri ise 18 Ekim Çarşamba başlayacak.

Devlet Personel Başkanlığınca tercih işlemleri alındıktan sonra atama sonuçlarının açıklanması için kasım ayında Bakanlığımız organizasyonu ile atama töreni yapılacak.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA