Kamu Personelleri

Aile Bakanlığı’na ASDEP, SYDV ve Taşeron Sorusu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadrolu personel alımları dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV), sosyal yardım ve inceleme görevlisi / büro görevlisi alımını sözleşmeli olarak; ASDEP kapsamında da personel alımını özel hizmet yoluyla yapmaktadır. Bunların dışında Bakanlıkta ek ders karşılığı veya taşeron olarak çalışan meslek elemanları vardır.

Atama bekleyen veya kadro bekleyen adaylar Bakanlıktan bazı soruların cevabını alamamaktadır. Kamupersoneli.net olarak Aile Bakanlığı’na bazı net sorular yönelteceğiz. Soruların cevapları on binlerce kişiyi ilgilendirdiği için Bakanlıktan olumlu ve olumsuz bir açıklama yapılırsa insanlar bir nebze de olsa rahatlamış olacaklardır.

 
SORU 1: ASDEP kapsamında 1500 personel alımı 2016 yılında gerçekleşti. 2017 yılı içinde ASDEP kapsamında yeni personel almayı planlıyor musunuz? Maliye’den 1500 kadro talebiniz var mıdır? Doğu ve Güneydoğu için 500 yeni personel alınacağı iddia ediliyor, doğru mudur? Taşeronlar kadroya geçerse ASDEP personeline de kadro gelecek midir?
 
SORU 2: SYDV personel alımlarında düzenleme yapmayı planlıyor musunuz? Kişiye özel ilan yayımlandığına dair çeşitli şikayetler sizlere ulaşıyor mudur? Sözleşmeli olarak çalışan SYDV personellerine kadro çalışması var mıdır?
 
SORU 3: Bakanlık taşra teşkilatlarında ek ders karşılığı olarak çalışan elemanlarınızı taşeron gibi kadroya almayı planlıyor musunuz?
 
*** Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan cevap beklenen üç farklı konuyla ilgili sorulara cevap alınabilirse konuyu takip edenler açısından olumlu olacaktır. Kamupersoneli.net olarak yukarıdaki soruları başta Sayın Aile Bakanımız Fatma Betül SAYAN KAYA ve Bakanlık üst düzey yetkililerine arz ediyoruz.

Zeki KARA / Kamupersoneli.net – Özel Haber

Bir Yorum

  1. asdep alımlarının taşeron olarak yapılması son derece yanlıştır, sayın bakanımız inş bunu bir an önce çözer

  2. milyonlarca aday kpss ye girdi sadece ve sadece 2 bin kadro ayrıldı, yazık değilmi bu gençliğe taşeron neden alınır

  3. Bizler EK DERS karşılığı denen saçma sapan bir sözleşmede,iZin hakkı olmadan, 1.500 TL nin altında imza yetkisi ile çalıştırılıyoruz.Taşerona kadro ile kurumlarımızda en aciz konuma düşürüldük alay konusu haline geldik.Kadro için emsal istendi,sağlık bakanlığı ve diyanetteki Ek derslileri birgünde kadroya geçişini söyledik ama nafile.Bakanlığımız çocuklarımıZın rızıkları için bizim için düZenleme yapsın artık.Adalet diyoruz artık

  4. Ek ders!!!lütfen artık ek derslilerin maduriyetlerini giderin .bizler lisans mezunu işinin uzmanı insanlarız .taşeron a kadro ile vahim hallere düştük. Hiçbir özlük hakkımız yok.aşağılanakden bıktık. Yalvariyoruz az sayıda biz ek derslilerin artık maduriyetlerini gideriniz! !!

  5. Sydv ler 30 yildir bu dramin icinde yuzumuzu guldurecek bir calisma yapiliyordur umarim.Beldeyidekiler taseronlar derken kadro alamayan sadece sydv personeli kaldi gibi

  6. Binlerce aday kpss den atanmayi beklerken bu bakanliga bagli sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflari butcelerini fln aile bakani ayarliyor. Kadrolu alim yapmamakta sacma sapan kisiye has alimlar acmaktadir.

  7. Arkadaslar taseron bitmeden beklemeyin kadro isini heryere onlardan yerlestiriyorlar biran evvel bu taserom bitmesi ve yolumuz acilmasi lazim

  8. Ek ders le personel çalıştırma adaletsizliğini umarım artık çözerler.Kadro için emsal isteniyor,diyanet ve sağlık bakanlığında geçmişe dönük ek ders çalışanlarına kadro verildi,neden bizim bakanlığımızda bizleri kadroya geçirmiyor?Daha nekadar EK DERS karşılığı çalışanları madur edecekler?

  9. Caner Bey taşeronda olsa zaten asdepli olarak kadro yolu gözükür endişe etme maaş dolgunluğu izin hakkının olması yeter ama ek dersli arkadaşlar gerçekten sıkıntılı izin hakkı asdepli alıyo 2800 ek ders 1400 o da çalıştığı gün kadar umarım çözüme kavuşur

  10. Sayın bakanımızın bu sorulara bir an önce cevap vermesini bekliyoruz.

  11. türkiyede o kadar sevgi evi ve bir çok dayanışma yerleri var nedense bu bölümü okuyanlardan atama yapmıyorlar sebep ? sosyal hizmetler ön lisans ve lisansını okuyanlar boşunamı okuyorlar bakanlık hiç birşey yapmıyor kendi kurumları gibi

  12. İnsan beye ve merve hanımın söylediklerine katılıyorum lütfen haklarımız olsun. Ya verilen diplomanın farklılığını hissedelim. Asgari ücret düzeyinde vasıfsız bir eleman gibi gorulmeyelim.

  13. verdiginiz destek için çok teşekkür ederi̇z aile bakanliğinda yillardir hicbir özlük hakki olmadan ekders karşiliği çalişan öğretmen sosyolog vb meslek elemanlarinin magduriyetinin giderilmesi ve bir düzenleme yapilmasini istiyoruz. bizler sadece bir statumuz olsun istiyoruz. 1 gunluk taşeron bile kadroya geçerken benim gibi yilardir hicbir özlük hakki olmadan ekders karşiliği çalişan personelin yok sayilmasi bizleri çok uzmektedir