Kamu Personelleri

Aile Bakanlığı’na Çağrı: GYS'yi İster Açıklayın, İster İptal Edin

Aile Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı tercihleri üzerinden tamı tamına kırk üç(43) gün geçti. Bu zaman zarfında sınava girip hakkıyla bir yere gelmek isteyenler büyük bir heyecanla tercih sonuçlarının açıklanmasını beklemeye koyuldular.

Sınav sonuçlarını bekleyen adaylar artık heveslerinin kalmadığını belirterek Aile Bakanlığı’na sitem ettiler.

Sınav sonuçlarını bekleyen bir aday sitemini şu şekilde ifade etti:

“Tercih aşaması devam ederken 15 Temmuz’da ülkemiz her kesimden insanın lanetleyeceği menfur bir teşebbüse maruz kaldı. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durum göz önünde bulundurularak tercih sonuçlarının biraz gecikebileceği ve bu durumun da normal ve haklı bir neden olduğu tarafımızca düşünüldü. Ancak yıllık izin yasağının kaldırılması, SGK, MEB ve diğer bazı kurumların Görevde yükselme ve diğer personel işlemlerini OHAL’e rağmen yürütmeye başlamaları, Aile Bakanlığı çalışanlarının da, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği tercih sonuçlarının bir an önce açıklanmasını dört gözle beklemeleri için umut kaynağı oldu.

Bu süreç boyunca Personel Daire Başkanlığı her arandığında; sınava girip de açığa alınanların durumlarının netleşmesinin beklendiği, bu çalışanların durumları netleşince de tercih sonuçlarının açıklanacağı, bakanlık çalışanları tarafından ifade edildi.

2 Eylül Cuma günü itibariyle 672 sayılı KHK ile Bakanlığımızda açığa alınanların bir kısmı İhraç edilmiş ve kalanların da bir kısmı göreve iade edilmiş, bir kısmının da soruşturma süreci devam etmektedir. Peki bu süreç sonsuza kadar böyle mi devam edecek? Bir bakanlıkta her zaman işe alınan ve işten atılan personel bulunabilir. Bu durumda diğer personel işlemleri askıya mı alınır? Herhangi bir suça fiilen bulaşanlar için gerekli prosedür şüphesiz işletilmelidir. Ancak geride kalanların durumu ne olacak? Geride kalanlara sabır mı dilemek lazım?

Okullar 19 Eylül’de açılacak tercih yapan çalışanların çoğu evli ve çocuklu. Okula giden çocukları olan birçok çalışan da bulunmaktadır. Acaba hangi şehre atanacak ve çocuklarının okul kaydını ne zaman yapacak?

Tüm bu dertlerle uğraşırken bir de başımıza sınav iptal olacak dedikodusu çıktı. Peki neye dayanarak? Yedi (7) yılda bir sınav yap, sınav sürecini bir(1) yıl uzat ve sürecin sonunda; ”Olmadı iptal ediyorum sınavı”…Devletin adaletine güvenen bunca çalışan; liyakat ve kariyere güvenerek, bir gün yükselme umuduyla yıllarca beklesin.

Bir yıldır büyük bir stresle yıllar sonra açılan bir sınavın sonucuna güvenerek özveriyle yaptığı görevinde, yükselmeyi umut etsin. Sonra da; Hiçbir geçerli neden belirtmeden emsali de olmadan ‘‘ Sıkıldım Ben Bu Oyundan, Ben oynamıyorum’’ dercesine sınav iptal edilsin!

Gönül yorgun düştükten sonra
Gözler görmez olduktan sonra
Umudumu, Hevesimi yitirdikten sonra
İster şimdi gel, ister bir asır sonra
Gelsen de bir Gelmesen de…
İSTER AÇIKLAYIN İSTER İPTAL EDİN!
BİZ BİTTİK ZATEN…



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. Allah bidiği gibi yapsın bu işi geciktirenleri ve de sıkıntı çekenlerin çektiğini yaşatsın onlara.