Kamu Personelleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Kimdir?

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda koltuk değişti. Fatma Betül Sayan Kaya’nın Sema Ramazanoğlu’ndan devraldığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Bakan Yardımılığı görevine Mehmet Ersoy tekrar atandı.  

65.Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde bir çok bakanlıkta değişiklik meydana geldi 27 Mayıs 2016 tarihli resmi gazete yayımlandı.

Peki Mehmet Ersoy Kimdir? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy 1964 Sinop Doğumludur. Boyabatlı Mehmet Ersoy’un babasının adı Remzi , Annesinin adı Ayşe’dir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Mehmet Ersoy, 1987 yılında Kastamonu Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliğine başladı.

2010 Yılında AFAD’ın Başındaydı

İngilterede 1 sene dil ve kamu yönetimi eğitimi almıştır. İzmir Kemalpaşa’da Kaymakam Vekilliği yapan Mehmet Ersoy, Tunceli Nazimiye Kaymakamlığı, Konya Çeltik Kaymakamlığı, Balıkesir İvrindi Kaymakamlığı ve Mardin Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2008 yılında Yalova valisi olan Mehmet Ersoy, 2010 senesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na getirilmiştir.

İyi Derecede ingilizce bilen Ersoy, evli ve iki çocuk babasıdır. Son olarak 19 Mart 2016 tarihinde Sema Ramazanoğlu’nun bakanlığı döneminde aile ve sosyal politikalar bakan yardımcılığı’na getirilen Ersoy, Yeni hükümetin kurulmasından sonra tekrar aynı göreve getirildi.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara