Kamu Personelleri

Artık Memur Alımı Yapılmayacak Mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu, NTV’de katıldığı programda bakanlığın çalışmalarına dair açıklamalar yaparken, diğer yandan kamu personeli alımlarının dondurulduğu açıklamasında bulundu.

Bu açıklama KPSS hazırlığı yapan milyonlarca insanın kafasını karıştırırken aslında bakanın donduruldu sözünden sonra yaptığı açıklama kafalardaki ‘ Artık memur alımı yapılmayacak mı? ‘ sorusunun da cevabı. Müezzinoğlu, Maliye Bakanı’nında bir kaç gün önce yaptığı açıklamaya benzer bir açıklama yaptı ve kamu personeli alımlarında daha titiz davranılacağını söyledi.

Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal, bir kaç gün önce çıktığı televizyon programında 2017 yılında 2016 yılına nazaran daha az personel alımı yapılacağını bildirmişti. Onun haricinde memur alım süreciyle ilgili başvurular ve sınavlarda herhangi bir aksama şimdilik görünmüyor.  

Özetle Bakanın konuşmalarının iyi okunması gerekiyor , Müezzinoğlu’nun personel alımları ile ilgili açıklamalarının “Artık memur alımı yapılmayacak” şeklinde yorumlanması yerine, ‘Memur alımları daha titiz yapılacak’ şeklinde yorumlanması daha doğru olacaktır.

Gelişmelerden ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını ücretsiz indirin…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bi kere de iç açıcı haber başlığı koyun be kardeşim

  2. Engelli kpss ile Ağustos atamalarında sağlık teknikeri olarak Istanbula atandım. Ancak daha çkys'ye ismim düşmedi. Bakanlık bu ay sonu düşecek isim dedi. Acaba bu kamuya personel alımı dondurulması benide etkiliyormu.