Kamu Personelleri

Arzu Erdem: " Milli Tarım Projesi için Ziraat Mühendisi Alımı Şarttır"

 MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Devlet ekonomisi için hayati öneme sahip tarım sektöründe son dönemde uygulamaya konulacak olan Milli Tarım Projesi için ziraat mühendisi istihdamı şarttır.” dedi.

Erdem, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yılında hasret, minnet, hürmet ve özlemle andığını belirtti. 

Ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, gıda mühendisleri ve tekniker, teknisyenlerinin atamalarının yapılmadığını ifade eden Erdem, bu bölümlerden mezun olanların kendi meslekleri dışındaki mesleklere yöneldiğini kaydetti.

Gençlerin büyük emeklerle bitirdikleri öğrenimlerinin ardından işsiz kalmasının, kendileri kadar ailelerini de yıprattığını anlatan Arzu Erdem, “Devlet ekonomisi için hayati öneme sahip tarım sektöründe son dönemde uygulamaya konulacak olan Milli Tarım Projesi için ziraat mühendisi istihdamı şarttır.” diye konuştu. 

Erdem, 40 bin işsiz ziraat mühendisi bulunduğuna dikkati çekerek, gıda mühendislerinin de gerektiği gibi ihtiyacı karşılayacak şekilde atamalarının yapılmadığını bildirdi.

Türkiye’de yılda 3 bin 500 civarında gıda mühendisinin mezun olduğunu, on binlerce gıda mühendisinin de işsiz kaldığını vurgulayan Erdem, fakültelerin halen bu bölümlerden mezun vermesinin de başka bir yanlışlık olduğunu savundu.

Arzu Erdem, veteriner hekimlerin, su ürünleri mühendislerinin, balıkçılık teknolojisi mühendislerinin büyük kısmının da işsiz olduğunu aktardı.

KAMUPERSONELİ.NET – AA

Bir Yorum

  1. İşsiz üniversite mezunları varken hâlâ aynı bölümlere öğrenci almak halkımıza zulümdür.MHP.İstanbul milletvekili Arzu Erdemi kutluyor,yetkilileri göreve çağırıyorum.Plansız öğrenci almaya ve özel paralı üniversite yoluyla parası olanların üniversite mezunu olduğu sisteme hayır.

  2. 21 branşlı ziraatmühendisine milli tarım projesi kapsamında atama istiyoruz

  3. Çok güzel bir noktaya temas etmiş, ama sadece Ziraat mühendisi değil ki, mesela Ülkemiz deprem kuşağında bulunmasına rağmen Jeoloji Mühendislerinin de istihdamı artırılması gerekmektedir. Bari Üniversite mezunlarının, işsizliklerinin bir an önce giderilmesi için hepsini dile getirmesi ümidiyle, konuyu Arzu hanıma iletmenizi isterim.

  4. ARZU hanım sesimizi duyan yok tarım bakanı duymuyor bari siz duyun feryatlarımızı atama bekliyoruz 8 yıldır mezunum atanamıyorum

  5. Elbet bir gün bu insanlara muhtaç olacaksınız,o zaman ellerinizdeki telefon ve bilgisayarları kızartma yapar yersiniz,çok değil az kaldı.

  6. ZİRAATmühendisi yıllardır atanamiyor proje var atama yok bu projenin başarıya ulaşması için ziraat mühendisi ataması ŞART

  7. Arzu hanımı tebrik ederim. Tarım için proje yapılıyor bu işin yürütuculeri olacak ziraat muhendislerine hala kadro yok muhendisler olmadan bu ve benzeri projelerin uygulanabilirligi mümkün degil