Kamu Personelleri

ASDEP Personeli Alım İlanının Yayımlanması Gerekmektedir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim beyannamesini açıkladığı süreçte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine 4 bin ASDEP personeli alımı yapılacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamasında ise;

“Programla, hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olması, sosyal hizmete ihtiyacı olan bireylerin öncelikle yaşadıkları ortamda kendilerine yeterli hale gelmesi, sosyal hizmet ve yardıma ihtiyaç duyan aileye yerinde, etkili ve yaygın bir hizmet sağlanacaktır.

Şu ana kadar 3.000 ASDEP personeli istihdam edilmiştir. Önümüzdeki dönemde 4.000 personelin daha istihdam edilmesi, mevzuat altyapısının ve belli bir aşamaya gelinen bilgi işlem altyapısının tamamlanmasıyla Programın ülke çapında etkin bir şekilde uygulanması sağlanacaktır.” demişti.

BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK’TA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk göreve başlamasının ardından hemen bakanlıktan personel alımı bekleyen adaylara yönelik olarak detayları paylaşmıştı.

Bakan Zümrüt Selçuk resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarda ise;

”Mutlak yoksulluğu tamamen yok etmeye kararlıyız. Sosyal politikalarda adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Türkiye son 10 yılda yoksulluğu en fazla azaltan ülke oldu. Çok daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız.”

”Dünya Bankası’nın geçtiğimiz yıl yayımlanan yoksullukla mücadele raporu var. Bu raporda Türkiye son 10 yılda yoksulluğu en fazla azaltan ülke oldu. İş ortamı sağladık insanlarımıza, evlerine aş götürmelerini sağladık. Çok daha iyisini hep birlikte yapacağız.”

”Türkiye son 12 yılda yaklaşık 8 milyon insanına iş imkanı sundu. Avrupa’da son 12 yılda iş bulan insandan daha fazlasını Türkiye olarak vatandaşlarımıza sağlamış olduk. Kadın istihdamına özellikle önem veren bir hükümetimiz var.”

”Aile Bakanı Sayın @drbetulsayan 2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelini istihdam etmeyi planladıklarını bildirmiş. En kısa sürede 3 bin ASDEP’li personelin istihdamını gerçekleştireceğiz.” demişti.

KAMUPERSONELİ.NET OLARAK TALEP EDİYORUZ

Bizlerde kamupersoneli.net olarak ASDEP personel alım ilanıyla alakalı olarak talepte bulunuyoruz.

Adayların daha fazla mağdur olmaması için ilanın bir an önce yayımlanması gerekmektedir.

Bu kapsamda Bakanlık yetkililerini 2018 yılı bitmeden ilan yayımlanmaları talebinde bulunuyoruz.

Bir Yorum

  1. Yeter beklettiniz canımıza tak etti 4 aralık maduru olduk iştwn çıkarıldk şimdide alım bekliyoruz yeter artık

  2. Bir duzeltme 3000 asdep personeli calismiyor su anda..4 aralik tarihinden dolayi isten cikarilan asdep personelinin sesini kimse duymuyor…

  3. bu isdihdam planında çocuk gelişimcilerin yer almaması çok üzücü. çocuğa ve aileye müdahalede çocuk gelişimcilerin yeri ve önemi göz önünde bulundurulmalı.