Kamu Personelleri

ASDEP Personeline Kadro Gelir Mi?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ASDEP kapsamında alacağı 1500 taşeron personel alımı yapıyor. Şu ana kadar 8 il mülakatları sonuçlandırdı, birçok il de mülakat aşamasında. Başvuru alan iller ise 3-5 tane kaldı. Adayların ortak sorusu ve kaygısı şu: İlerde kadroya geçecek miyiz? 

ASDEP Personeli Kadroya Geçer Mi?

-Taşeron personel alımı için KPSS puanı isteniyor, üstelik personeller mülakatla seçiliyor. İleride kadro verilmesi muhtemeldir. 

-Yılsonuna doğru 1500 personel alımı daha olacaktır. Mevcut 1500’le birlikte 3000 ASDEP personeli olacaktır. Sayı arttıkça kadro beklentisi de artacaktır.

-Göreve başlayacak 1500 personelin görev süresi 31 Aralık 2016’da sona erecektir. 1 Ocak 2017 itibariyle ASDEP personeline 3 yıllık sözleşme yapılması planlanmaktadır. 

-4A dediğimiz kadro olayı da genel bir strateji sonunda olabilir. Yılbaşında hemen kadro beklemek yanlış olur. 

-Özel sektör ve ASDEP arasında tercih yapmayanlar var, ASDEP şu an itibariyle taşeron da olsa kamuda çalışma imkanı sağlamaktadır. Özel sektör yerine ASDEP tercih edilebilir. 

-SYDV ve ASDEP arasında tercih yapamayanlar var. Şu an itibariyle SYDV daha garanti bir iş olarak gözükmektedir ama ASDEP personeli uzun vadede daha kazançlı çıkabilir. 

Özetle; ASDEP tutarsa hizmet alımı yoluyla alınan personeller ilerleyen dönemde kadroya geçirilecektir. Bunun için de önümüzü görmemiz lazım.