Kamu Personelleri

ASDEP’te Yedek Adaylara Sıra Gelir Mi?

Çoğu şehirde mülakat değerlendirmeleri sürüyor. Birkaç il de personel alım başvurularını almaya devam etmektedir. 

Yedek Adaylara Sıra Ne Zaman Gelecek?

ASDEP kapsamında illerin ilan edilen yedek listede olan adayların işe alınması için asıl listedeki adaylara bağlıdır. İşe alınacak adayların yarısı kadar yedek liste oluşturulmuştur. Yedeklere hemen de sıra gelebilir, daha sonra da gelebilir. Asıl listede adı olup işe başlamayan kişinin yerine yedek aday çağırılacaktır. Yani işe girme hakkını kullanmayanların yerine yedekten alınacaktır. İşe alınan personelin çeşitli sebeplerle işten ayrılması durumunda yerine yedek listedeki kişilerden alım olacaktır. Yedek listede olanların, sürekli takipte olması faydalı olacaktır. 

ASDEP’te İstihdam Sayısı Artacak

Aile Bakanlığı, ASDEP kapsamında 2016 yılı sonlarına doğru 1500 personel alımı yapacak. Mevcut alımlarla birlikte toplamda 3000 bin ASDEP görevlisi olacaktır. 65. Hükümet programında da Başbakan Binali YILDIRIM: “65’inci Hükûmet olarak aile kurumunu güçlendirmeyi, çocuklarımızı ve diğer aile bireylerimizin nitelikli bir şekilde yetişmelerini sağlamayı, genç nüfusumuzu devam ettirmeyi insan merkezli kalkınma politikamızın ana ekseni olarak görüyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, kaliteli bir aile ortamında büyürken ruhen ve bedenen sağlıklı bir biçimde yetişecekler, topluma dinamizm kazandıran nesiller oluşturacaklardır. Bu amaca yönelik olarak Aile Sosyal Destek Programı’nın altyapısı tamamlanacak, yeterli sayıda nitelikli personel yurdun her tarafında istihdam edilecektir.” şeklinde açıklama yapmıştır. 

  Özel Haber

Bir Yorum

  1. Aile butun kurumların başıdır isabetli karar olmuş. Birey aileyi aile toplumu oluşturur saglikli bir aile saglikli bir topluma eşittir sosyal devletin gerekcelerinden biri aile ve toplumun esenligidir. Sosyal hizmet uzmanları bu alanda eğitim alır ve gerekli mudahaleleri profesyonel ve etik kurallar cercevesinde sunmaya herzaman hazirlar.