Kamu Personelleri

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Prof. Dr. İbrahim Özkol Kimdir?

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimleri tamamlandı.

Yeni başkan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol olacak.

Yeni başkan İbrahim Özkol’dan önce ASELSAN yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Murat Şeker ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Üçüncü’nün ASELSAN Yönetim Kurulu üyeliği görev süreleri de 1 yıl uzatıldı.

Peki Kimdir Yeni Başkan İbrahim Özkol ?

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özkol, 1962 yılında İzmir’de doğdu.

İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimine başlayan Özkol, yüksek lisans ve doktora öğrenimini de yine aynı bölümde tamamladı.

Akademik kariyerine, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından İspanya’da “CASA-3000” ve “CN-235” projeleri için görevlendirilmesi nedeniyle, 1992-1993 yılları arasında geçen 15 aylık süre boyunca ara verdi.

1996 yılında geri döndüğü akademik camiada kariyerine devam etti ve 2005 yılında “profesör” unvanını aldı.

Özkol, rektör yardımcılığı görevinin yanı sıra Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümündeki öğretim üyeliği görevini de sürdürüyor.

SSM ve TÜBİTAK destekli birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak çalışan Özkol, ayrıca 2013’te Türkiye’deki üniversitelerde ilk kurulan İTÜ Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının kuruculuğunu üstlendi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Özkol, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde; lojmanlar, personel servisleri, kütüphane ve bilgi-işlem konularından da sorumludur.

Kamupersoneli.net