Kamu Personelleri

Atama Bekleyenler Dikkat! Bu Bölümlerde KPSS Şartı Kaldırıldı

Kamu görevine ilk defa atanacaklara ilişkin yönetmelik hükümlerinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile önemli değişiklikler yapılmıştı. Bu değişiklik ve daha önceki değişikliklerle beraber kamuda 11 kadroya atama yapılırken KPSS şartı aranmayacaktır.

Kamu görevine ilk defa atanacakların katıldığı sınav yönetmeliğinde belirsiz aralıklarla çeşitli düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler ile kamuda KPSS şartı aranmadan atama yapılacak olan kadrolar yönetmelik dışına alındı.

KPSS yönetmeliğinden çıkarılarak kamuya bu kadrolarda atamalarda KPSS şartı aranmayacağı ifade edilen unvanları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. Buna göre aşağıdaki kadrolarda atama yapılırken KPSS şartı aranmayacaktır:

KPSS ŞARTI ARANMAYAN KADROLAR

– Adalet Bakanlığı müfettişliği,

– Milli Savunma Bakanlığı müfettişliği

– Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı müfettişliği

– İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişliği

– Dışişleri Bakanlığı müfettişliği

– Jandarma Genel Komutanlığı müfettişliği

– Askeri Adalet Teftiş Kurulu müfettişliği

– Kaymakam adaylığı

– Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları,

– Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları

– İletişim Uzman yardımcıları

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Atamalarında KPSS şartı aranmayacak olan kadrolar yukarıdaki gibidir. Bu konu hakkında yönetmelikte yeni düzenlemeler yapılıp bir kadro daha KPSS yönetmeliği dışına çıkarıldığında okuyucularımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bu kadrolar için daha önce adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak geçerli bir puan almaları gerekiyordu. Geçerli KPSS puanı olan adaylar merkezi atama kapsamında kadro açılırsa bu kadrolara atanmakla beraber kurumun kendi yayımladığı ilanlara başvuru yaparak KPSS puanı kapsamında ataması gerçekleşiyordu. Ancak bundan sonra adaylarda kamu personeli alımı için KPSS şartı aranmayacak adayların sadece gerekli şartları taşıyarak ilana başvuru yapması yeterli olacaktır. 

ÖZEL HABER

Bir Yorum