Kamu Personelleri

Bakan Açıkladı ! Kamu Personeli Alım Stratejisi Değişecek

Süleyman Soylu’dan Kamuya Yeni Alımlar Nasıl Olacak ? Açığa Alınanlar Maaş Alacak Mı? Sorularına Yanıt  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında kamuda FETÖ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan personellerin yerine yeni alımların nasıl olacağı, açığa alınanların maaşlarının ödeme durumu gibi bir çok soruya yanıt verdi. Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ ile bağlantılı personelin açığa alınma işlemleri devam ediyor.

İstihdam Stratejisi Değişecek

Görevden el çektirilen personelin yerine atamaların yapılacağını daha önce Maliye Bakanı’da açıklamış ve bunun için çıkarılan KHK’de madde bulunduğunu hatırlatmıştı. Süleyman Soylu  , katıldığı televizyon programında  insan kaynakları ile ilgili aylardır düşündüğünü ve yeni personel istihdam stratejisi için önemli adımlar atılacağını dile getirirken, felsefe ve çalışmanın bir bakıma hazır olduğunu dile getirdi. Fakat atılacak adımların belirli bir süreç doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini belirten Soylu,  görevden el çektirilen personelin geri işe dönmesinin mümkün olmayacağını bunun çıkarılan KHK ile tedbirinin alındığını dile getirdi.

Maaşlar Ödenecek

 Yeni alımlar konusunda hukuk kurallarından kesinlikle ayrılmayacaklarını dile getiren Süleyman Soylu, memur alımlarında daha titiz olunacağını da belirtti. Görevden el çektirilenler ve tutuklu olanların maaşları konusunda kendisine yöneltilen soruya, “Kanun gereği bir dilim maaşları ödenir. Bu açıklık bizim 657’nin verdiği bir imkanla sağlanan bir açıklıktır. Kanun Hükmünde Kararname’de bunların devlet memurluğuyla ilişkilerinin kesilmesine yönelik bir süreçtir. Burada değerlendirilecek. Devlet memurluğundan atılacaklar. Memurlara tatil yasağının sona ermesiyle ilgili henüz bir kararımız yok.” ddedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde 1800 personelin açığa alındığını belirten Soylu, öğretmenler konusunda gerekli açıklamaların MEB ve Maliye Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi.

Kamu personeli haberlerinden, alım haberlerinden, son dakika gelişmelerinden anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın…

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Sayın bakanım değerli büyüklerim devletin en üstünden en altına kadar kandırıldık ve inanın ki herkes fazlası ile dersini aldı hepimizin var mutlaka bi kandırılanı dolayısı ile türkiye cumhuriyeti bir bütündür ne olur bu masum halka bi çare düşünün çocukların ne suçu var hepsi ekmek bekler siz büyüksünüz affet mek size yakışır ama şuda unutulmasın ki o terörist ve üst akılları en ağır cezayı alsın