Kamu Personelleri

Bakan Açıkladı : TSK Sözleşmeli Teğmen Alımı Yapacak

 Milli Savunma Bakanı Açıkladı: Sözleşmeli Teğmen Alımı Yapılacak


Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK yapısındaki değişiklikler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Fikri Işık, TSK’nın yapısındaki değişikliğin işleyişte herhangi bir soruna yol açmayacağını, aksine sivilleştirmenin iyi sonuçlar doğuracağını dile getirdi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Askeri okulların kapatılması ile birlikte TSK bünyesinde personel sıkıntısı yaşanılıp yaşanmayacağına yönelik sorulara da yanıt verdi.  

Paralelciysen Şak Diye Yükseliyordun

Yüksek Askeri Şura’daki sivilleştirme sürecinin, askeriyenin emir komuta zincirinde sıkıntı çıkarabileceği yönündeki eleştirilere yanıt veren Fikri Işık: ” YAŞ’ta sivilin olması liyakatı arka plana itermiş. Liyakat Mı Kalmış kardeşim. Paralelciysen şak diye yükseliyorsun. Terfilerde generaller kendi alt rütbelerindekilere not veriyor. Bu FETÖ mensupları hep belirli isimlere not vermişler yükselsin diye” dedi.”


Bakan Fikri Işık, Askeri Okul Sınavlarında 2000 ile 2014 yılları arasında yüzlerce öğrencinin soruların tamamını doğru yanıtladığına dikkat çekti. ÖSYM yönetiminin değişmesi ile birlikte, askeri lise sınavlarındaki bu başarı oranı da otomatik düştü. Hiçbir sivil denetime tabi olmayan kurumlarda rezaletler meydana gelebiliyor.” dedi.

Tezkere Bırakma yada Sözleşmeli Teğmen Alımı ile Açık Kapatılacak


Bakan Işık,  askeri liselerin kapatılması ile ordu içerisindeki teğmen açığının “tezkere bırakma yöntemi ya da sözleşmeli teğmen alımı” ile kapatılabileceğini dile getirdi.

Kamupersoneli.net | Ankara