Kamu Personelleri

Bakan Özhaseki'den Kaymakam Adaylarına Önemli Tavsiyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kamu yönetimde bulunan arkadaşların değişimleri iyi anlamaları, iyi okumaları lazım. Tabii ki kanunu uygulayacağız ama vicdan ve aklı elden bırakmayacağız. Akılla idare edip, vicdana uyacağız.” dedi.

Özhaseki, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Konferans Salonu’nda 102. Dönem Kaymakamlık Kursu’na katılan kaymakam adaylarıyla bir araya geldi.

Konuşmasında kaymakam adaylarına tavsiyelerde bulunan Özhaseki, her alanda yaşanan değişimlere ayak uydurulması gerektiğini ifade etti.

Özhaseki, “Ben bu işe hakimim, istediğimi yaparım. Mühür bende değil mi? Sultan Süleyman benim, vurdum mu mühürü iş biter” şeklindeki yönetim tarzının geçmişte kaldığını belirtti.

Artık yönetimden ziyade yönetişimin ön plana çıktığını anlatan Özhaseki, “Bütün bu değişimler içinde kamu yönetimde bulunan arkadaşların değişimleri iyi anlamaları, iyi okumaları lazım. Tabii ki kanunu uygulayacağız ama vicdan ve aklı elden bırakmayacağız. Akılla idare edip, vicdana uyacağız. 21 sene belediye başkanlığı yaparken vicdanı ve aklı ön planda tutmaya çalıştım.” değerlendirmesinde bulundu.

İnsan, para, algı, problem ve zaman yönetimi konuları bilindiğinde başarılı olunabileceğini dile getiren Özhaseki, kaymakam adaylarına insan yönetiminde iyi, adaletli ve motivasyonu artırıcı şekilde davranmaları öğüdünü verdi.

Özhaseki, adaylara çok çalışmanın yanı sıra halkla ilişkiler konusuna da önem vermelerini tavsiye ederek, her konuya “olmaz” diye yaklaşmamaları gerektiğini söyledi.

– “Ülkenin yetişmiş insan potansiyeli var”

Kaymakamlardan bulundukları ilçeleri ayağa kaldıracak çalışmalar yapmalarını isteyen Özhaseki, bunu yaparken her çözümün devletten beklenmemesinin önemine işaret etti.

Özhaseki, şöyle devam etti:

“Her şeyi devletten beklersek bunun sonu ne olur? Bu ülkenin yer altından petrolleri, doğalgazları fışkırmıyor. Madenler fışkırmıyor. Yer üstünde de gelirimiz olan verimli arazilerimizden bizi ayağa kaldıracak, ihya edecek ekonomik değeri olan bir bitki, ürün de fışkırmıyor. Ama bu ülkenin bir insan potansiyeli var. Yetişmiş iyi bir insan potansiyeli var, çalışkan, gayretli, vatanını seven ve bir şeyler yapmak için hırsla çalışan her kesimden binlerce insanımız var, bu müthiş bir potansiyel bizim için.”

Başarının sırrının niyetten geçtiğine dikkati çeken Özhaseki, iyiler ile kötülerin mücadelesi olan hayatta başarıya ulaşmak için iyilerin tarafında olmak gerektiğini ifade etti.

TBMM Adalet Komisyonuna geri çekilen erken yaşta evliliklere ilişkin düzenlemeyle ilgili değerlendirmede de bulunan Özhaseki, bu tür evlilikler nedeniyle 3 binden fazla babanın hapiste, annelerin ise dışarıda çocuklarıyla kaldığına dikkati çekti. Özhaseki, bu konudaki çözüm arayışının yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

Özhaseki, Türkiye’nin terör mücadelesinde de kaymakamlara çok iş düştüğünü belirterek, görevlerinde başarılar diledi.

Kamupersoneli.net|AA