Kamu Personelleri

Bakan Selçuk Açıkladı: Kamu Kurumlarına 425 Şehit Yakını ve Gazi Ataması Yapılıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına 425 şehit yakını ve gazi ataması gerçekleştirilecek. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede ve 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan kişilerin yanında olunuyor. Konu ile ilgili olarak Bakanlık tarafından hayata geçirilen düzenleme ve yürütülen projelerle gazi ve yakınlarına verilen değer ortaya koyuluyor. Çalışma Bakanlığı tarafından gazi ve gazi yakınlarının istihdamına öncelik veriliyor.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİ ATAMALARI

Daha önceki atamalarla toplamda 13 bin 345 gazi veya yakınının istihdamını sağlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 19 Eylül’de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına 425 şehit yakını ve gazinin daha atamasını gerçekleştirecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının haklarında sürekli iyileştirmeler yaptıklarını belirti. Konu hakkında Bakan Selçuk’un açıklamaları şöyle oldu:

“Atamalar sadece yılda iki kez değil, artık yıl içinde sürekli yapılabiliyor. Şehit yakını ve gazilerimize öğrenim durumuna göre ihraz edilen unvanlara atanma imkanı sunduk. Hak sahipleri artık öğretmen, hemşire, mühendis gibi unvanlı kadrolara da atanabiliyor.”

Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki kahramanlıklarından dolayı TBMM tarafından mareşallik rütbesi ile gazilik unvanı verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli malul gaziler ile eşleri, bu özel günde idari izinli sayılıyor. Bakanlık bünyesindeki Şehit Yakını ve Gaziler Genel Müdürlüğü, şehit yakınları ve gazilere daha etkin hizmet verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Düzenli ev ziyaretleri ile gazilerin kapıları çalınıp, görüş ve talepleri alınıyor. 81 il müdürlüğü aracılığıyla evlerinde ziyaret edilen gazilere psiko-sosyal destek veriliyor. Bugüne kadar 53 bin 468 gazi ve gazi yakını ikametlerinde ziyaret edildi.

TANINAN HAKLAR

Tüm bunların yanı sıra gazilerin çocuklarına SGK eliyle eğitim ve öğretim yardımında bulunan ve yılda bir defa olmak üzere gazilerin maluliyet derecelerine göre ek ödeme de yapan devlet, gazilere bazı haklar tanınıyor. Bu haklar ise şöyle:

“Aylık bağlama, nakdi tazminat ödemesi, istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi (2019 için 137 bin lira), ücretsiz seyahat hakkı (42 bin 960 gazi ile 85 bin 15 gazi yakınına ücretsiz seyahat kartı verildi), elektrik ve su ücret indirimi, ek ödeme ile eğitim öğretim yardımı, sağlık hizmetlerinde katılım payı muafiyeti, kira ödemesi, mesken vergisi muafiyeti, çocuklarının özel orta öğretim kurumlarından kontenjan dahilinde ücretsiz yararlanması, tayin işlemlerinde ayrıcalık, yaşamak için gereksinimlerini karşılayamayan kişilerin kamu ve özel rehabilitasyon merkezleri ve huzurevlerinden yararlanma”

Bir Yorum

  1. Bu haklardan peki Kıbrıs gazi çocuklarına yararlana bilecek mi sayın bakanım

  2. Ödeyemeyeceğiniz borcun altına girmeyin. O zaman önceki ödeyenlere haksızlık oluyor şimdi silinse. O zaman önceki ödeyenlerinkiyi de geri ödesinler.

  3. Şimdi ye kadar bunun için güzel bişey yapıldığını görmedim. Faizsiz olsun bari

  4. Şimdi bunun için teşekkürlerde peki siz biliyormusunuz kamu kurumlarında özellikle gazilere şiddetli şekilde psikolojik baskı uygulandığını atadık bitti olmuyor. Kaç tane dilekçe yazdım sonuç yok. 2 yıllık memurum kafayı yedim 18 ay kredi borcum kaldı bitsin istifa edecem ve istifa ederkende eğer haberimi yapacak Bi kanal bulursam herşeyi anlatarak istifa edecem. Siz atama yapmadan önce kurumlardaki teröristleri temizleyin

  5. Sy devlet yetkililerimiz engellilere atama bekliyoruz biraz duyun lütfen sessiz cigligimizi

  6. Ödedim diyenler haklılar tabi varmiski odeyebilmisler.2 universite bitirdim atamam 5 6 yılda bir 3 5 kisi atanamiyorum 7 bin imzaladim simdi olmus 19bin.iskurun kapisina gittiğim kadar cocuguma özel vakit ayirmadim.Ama torpili olan calisiyor gerisi önemsenmiyor cikardigi ilan icin gidiyorum yo yok öyle bisey yok diyor bir isim ver bu gonderdi de a evet alım var deniliyor bu kadar adaletsizliği görünce insan artık bir yerden sonra yıkılıyor.Van da yasiyorsaniz dahada apayrı.Taseron kadroya alinacak yasasi cikti esim hemen isten çıkarıldı simdi 1100 liraya mecburi calisiyor kira desen zaten 800 gelde simdi öde.cocuguma o kalan parayla cubuk kraker mi alayım eve ekmekmi.Konusmak herkese hos geliyor ama düşmeyen anlayamıyor.Benimde gelirim 2.500 3000 bile olsaydi pasa pasa odemeyi bilirdim

  7. Sivil Şehit Yakınları Arasında Neden Ayrım Yapılıyor Sayın Bakanımız.?15 Temmuz Şehitlerinin Hakkı Bizimkilerle Aynıyken Bir Kanun Teklifi ile Bizlerden Üstün Gösterip İstihdam Hakkını 2'ye çıkardınız ama her ne hikmetse Terörden Zarar Gören Sivil Şehit Yakınlarına 1 ıstihdam hakkını verdiniz böyle ayrımcılık mı olur

  8. Böyle bir haberi uzun süredir görmemiştim bir parmak bal çalın 54 bine yakın kapı çal 43 bine yakın kart ver kendilerimi deşifre ediyorlar 137 bin faizsiz kredi desteği bu en üst sınır acaba kaç yüz bin TL ilk ev için geçerli işleyişte böyle süt liman değil herşey.uyanın bu vatana hizmet ettik kendi vatanımıza

  9. Ödeyen biri olarak durumu yoksa tespit edilmeli gerekirse silinmelidir varsa durumu faizsiz ana parayı ödeme imkanı sunulmalıdır her şeye para bulunuyor benim varsa öğrenciye helal olsun