Kamu Personelleri

Bakan Selçuk'tan ASDEP Alımı Açıklaması: 3 Bin 635 Personel Alım İlanı Tarihi Belli Oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yaptığı açıklamalarında personel alımları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Selçuk açıklamalarında 1000 ASDEP personeli alımı için ilanın bu hafta yayımlanacağını ve gelecek haftaya da başvuruların alınmaya başlanacağını belirtti.

Bunun yanı sıra Bakan Selçuk açıklamalarında 2 bin 313 sözleşmeli, 322 kadrolu personel alımının Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından duyurulacağını ve başvurularının alınacğanı belirtti. Ayrıca Bakan Selçuk 1000 personel alımı için ilanın Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü üzerinden yayımlanacağını belirtti.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamaları şöyle oldu:

“Sahadaki 2700 ASDEP görevlimiz ile sorunları yerinde tespit etmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla 2 milyon hanede, 4 milyon 233 bin vatandaşımız ile görüşme yaptık. Hanelerden toplanan bilgiler on-line olarak veri tabanına aktarılmaktadır. 1000 ASDEP personeli alımı için ilanımız bu hafta yayınlanacak ve gelecek haftaya başvurularımızı almaya başlayacağız. Ayrıca 2313 sözleşmeli, 322 kadrolu personel alımımız ÖSYM tarafından duyurulacak ve başvurular da alınmaya başlanacak. İŞKUR üzerinden de 1000 işçi alımı ile ilgili ilan önümüzdeki hafta İŞKUR tarafından yapılacak.”

ASDEP NEDİR?

Desteğe ihtiyacı olan kişiler ve ailelerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen ASDEP projesi için personel alımına yönelik yeni ilanlar için adayların bekleyişi sürüyor. En son 4 bin personelin daha Bakanlık bünyesine katılacağı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanmıştı.