Kamu Personelleri

Bakan Soylu Açıkladı: Jandarma Karakollarına Personel Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda bir açıklama yaparak personel alımı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında ülke genelinde güvenlik ve huzur faaliyeti gösteren 75 jandarma karakollarına personel alımı yapılacağını ifade etti.

JANDARMAYA PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu jandarma karakollarında da tıpkı geçtiğimiz aylarda polis karakollarında uygulamaya konulan güven masaları oluşturulacağı ve bu güven masalarında jandarma personellerinin özel bir eğitimden geçtikten sonra görev yapacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türkiye Genelinde faaliyet gösteren, sınırlarımız tehditlere koruyan, vatandaşın huzur ve güvenliğinden sorumlu olan jandarma karakollarına güven masaları kurulacağını ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Soylu 75 jandarma karakoluna kurulacak güven masalarında görevlendirilmek üzere kadın ve erkek jandarma alımı yapılacağını vurguladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından personel alımı yapılacağı belirtildi ancak personel alımı ile ilgili ne zaman ilana çıkılacağını belirtmedi Bakan Soylu açıklamalarında personel alımlarının yapılması için hazırlıkların devam ettiğini belirterek mümkün olan en kısa sürede Jandarma karakollarında güven masası personellerinin göreve başlayacağını ifade etti.

Jandarmaya personel alımına ilişkin yeni bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.