Kamu Personelleri

Bakan Soylu'dan Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı KPSS ve Mezuniyet Şartı Açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yenişafak’ın sorularını yanıtladı. Bakan Soylu toplamda 18 bin polis ve bekçi alımı alımı kapsamında 580 bin kişinin başvuru yaptığını bildirdi.

Ayrıca İçişleri Bakanı Soylu’dan Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı ve 25. Dönem POMEM polis alımı hakkında açıklama geldi.

Bakan Soylu’nun Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı hakkında mezuniyet ve KPSS şartı açıklaması ve POMEM polis alımı açıklamasından satır başları;

POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) ALIMI

Kadın Özel Harekat alımı hakkında hazırlık olduğunu bildiren Bakan Soylu;

”Bizim özel harekatta şu an 25 bin polisimiz var. Bizim için şu an yeterli bi sayı. Daha ziyade burada içeriden sınavla özel harekata alım yapmak.

Özel harekat olmak isteyen kardeşlerime tavsiyem polislik sınavlarına girsinler, kazansınlar. Alırsak bundan sonra çok kısıtlı bir alım olacak. Bunu bi baza oturtturduk.

Bundan sonra içeriden alım yapmak ilk tercihimiz olacak, gerekli olduğu takdirde dışarıdan alım yapacağız. İçeriden almak bizi daha rahatlatacak.

O yüzden oraya girmelerini tavsiye ederim. Önce polis olsunlar biz oradan alacağız.” dedi.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI YAPILACAK MI?

Kadın Özel Harekat alımı hakkında birimin içerisinde çok büyük bir alan açamayacakların ifade etti ve;

“Ama belli bir sayıda alım yapacağız. Hazırlıkları sürüyor. Lise mezunu olanları da alacağız. Ama bir KPSS şartı olacak.

Bu kardeşlerimiz de KPSS’ye girsinler. Kadın özel hareket adayları için KPSS puanın düşürülmesi söz konusu.” dedi.

PÖH ALIMI KPSS

Özel harekat alımında marjı açtığınızda gelen talebin 30 katı olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu açıklamasında;

“10 bin alım yaptık 300 bin kişi başvurdu. 8 bin bekçi alımına 280 bin kişi müracaat etti. Bu noktada da eleme yapmak zorlaşıyor.

Belki yüksek okul mezunlarında bunu arkadaşlarımla konuşacağım 70 olan barajı bunu 65’e düşürebiliriz. Yaşla ilgili bir düzenleme yaptık.” dedi.

25. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI NE ZAMAN?

25. dönem polis alımına ilişkin konuşan Bakan Soylu;

”Ağustos’un sonu gibi çalışma biter Ağustos Eylül gibi alım ilanı çıkabiliriz.” dedi.

Bir Yorum

  1. Olsa ne olmasa ne zaten herzaman hayal kırıklığı yaşadık keşke devlet bizi unutmasaydı

  2. Yaş sınırı çıksın istiyoruz sınavsız Pöh alımı olsun bizlerde bu vatanın evlatlarıyız bizimde hakkımız var

  3. kardeşim hangi kurum olursa olsun hersene sayın soylu bakanım şartları degiştirip durur.jandarmada kontenjan çıkarıp yapamayanın başaramayanın mekik çekemeyip koşamayanın en iyisini almak zorunda ,bakın ZORUNDA kaldılar,niye kontenjan 40000 alım 22000 yani mecbura kalıp kontenjan artırmadan,sonradan 2000 dogumluyuda dahil ederek onbinlerin hayal,ruh katliamını yaptılar.sınav tarihine kara leke olarak,haksızlıgın,eşitsizliğin ag babası olarak geçtiiii.sahil güvenlik alıyor eee,geçen dönem askerlik şartı yok bu dönem var,pöh alacakmı almayacakmı mişli,onuda kurum içi,yahu pomem e alacan onbinleri pöh al,ordan oraya aktar.herşeye kadir bi bakansınız bunada kadir olun sayın bakanım.gençler zatalinize çoook kırgın,şu son jandarmadan sonra,bi çözüm artık.saygılar bakanım