Kamu Personelleri

Bakanlar Kurulu'nda FETÖ'cü Memurlar ve Personel Alımları Hakkında Ne Karar Alındı?

FETÖ’nün Hainliğine Karşı Halk ve Devlet El Ele Omuz Omuza Durdu


15 Temmuz 2016 FETÖ’nün kanlı darbe girişimi halkın ve devlet büyüklerinin iradesi ile başarıyla bastırıldı bu yolda vatan evlatları şehit düştü , gazi oldu. FETÖ darbe girişiminin bastırılması ile birlikte hükümet kamu kurum ve kuruluşlarına sızmış FETÖ teröristlerini temizlemek için düğmeye bastı. Ve bugüne kadar 70 binin üzerinde kamu personeli açığa alındı.


Memurluktan Atılanların Yeri Doldurulacak


Açığa alınan personeller ile ilgili OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile söz konusu personellerin soruşturmalar sonrasında FETÖ üyesi oldukları tespit edilirse işlerine son verilecek ve bir daha kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamının önü kesilecek.


Başbakanın Talimatı ile Bakanlıklar Harekete Geçti


Bunun yanı sıra kamudaki personel açığının kapatılması ile ilgili başbakanın talimatı ile bakanlıklar harekete geçti , Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı personel alımı için ilana çıktı ve diğer bakanlıklarında ilana çıkması bekleniyor.


Kamu Personeli alımı Konusunda Bütçe Sorunu Yok


Bilindiği gibi kamu personeli istihdam stratejisinde her sene bütçe görüşmeleri kapsamında bir yol haritası belirlenir ve bu bütçeye göre alımlar gerçekleştirilir. Bütçe sıkıntısı olmaması için bakanlar kurulu OHAL kapsamında çıkardığı KHK ile alımlarda bütçe problemini ortadan kaldırdı. Kısacası ihtiyaç kadar personel alımı yapılabilecek. Son yapılan Bakanlar kurulu toplantısında alınan kararlardan bir diğerinin de Bank Asya’da parası olan kamu personeline yönelik yaptırımlar olduğu öğrenildi.


FETÖ’cülerin Tespiti İçin Çalışmalar Titizlikle Yürütülecek


17 -25 aralık darbe girişimi sonrasında Bank Asya’ya para yatırarak ve paralarını orada tutarak destek olanlar tespit edilecek, FETÖ sempatizanı sendika ve derneklere üye olan ve üyeliklerini sürdürenlere yönelik soruşturmalar yapılacak, ve Bylock olarak bilinen haberleşme sistemini kullananlar tespit edilecek.  Başbakan Binali Yıldırım , yapılacak çalışmalarda titiz davranılması ve suçsuz kamu personelinin mağdur edilmemesi için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.


Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. gri memurluk diye bir safsata çıkaracaksınız ben buna inanmıyorum,burada amaç bazıları çoluk çocuk sahibi olmuş düzen kurrmuşları memurluktan atmamak için yapıyorsunuz kesinlikle inanmıyorum,hiçbirinin gözünün yaşına bakmayın,yıllarca bizi işsiz bırakan bu şahsiyetlere acımayııııııııııınn.

  2. tüm alımlar merkezi atamayla olmalı ve atanacak herkes güvenlik soruşturmasından geçmeli,belediyelere çöpçü dahi alınsa bu böyle olmalı,nerede ösymnin merkezi alımlarında belediyeler,il özel idareleri,valilikler,tapu vb. kurumlar nerede binlerce iibfli işsiz,göstermelik klavuzda üçbeş belediye il özel idaresi var o kadar,eğer ki çöpçüden üst idareye kadar alımlar merkezi alımla ve güvenlik soruşturması neticesinde olursa ben bu hükümete güvenirim böyle olmazsa asla ve de katta güvenmem.