Kamu Personelleri

Bakanlık genelge yayımladı! O memurlar hafta sonu da çalışacak

2019 yılı yıl sonu işlemleri ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından genelge yayımladı.

MUHASEBE PERSONELİ HAFTA SONU ÇALIŞACAK

Yayımlanan genelgeye göre, 23 Aralık 2019 tarihine kadar ulaştırılmayan ödeme emirlerinin işleme alınmayacak olmasından dolayı muhasebe personeli 21 ve 22 Aralık 2019 tarihlerinde görev yerlerinde bulunacak.

Çalışan personele, fazla çalışma karşılığı izin kullandırılacak.

Yayınlanan genelgede şu ifadeler yer aldı:

2019 yılsonu işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını teminen. bütçelerin tüm ekonomik kodlarından yapılmış olan giderlere ilişkin ödeme emri belgeleri herhangi bir gecikmeye meydan verilmeksizin genel ve özel bütçe!’ kamu idarelerinin harcama birimleri tarafından en geç 23/12/2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilgili muhasebe birimlerine ulaştırılacaktır. Bu tarihten sonra hiçbir ödeme emri belgesi (verilen avanslar ile açılan kredilerin mahsubuna ilişkin işlemler ve ek ders. fazla çalışma ücreti, ikramiye ödemeleri gibi fiili çalışma karşılığı yapılan ücret odemelen hariç) işleme konulmayacaktır. Buna göre: 1- 23/12/2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar teslim alınmış ödeme emri belgeleri en geç 24/12/2019 Salı günü mesai bitimine kadar kontrol edilerek sistemde onaylama ve yevmiyeleştirme işlemleri tamamlanacaktır. 2- Sosyal Guvenlık Kurumu kesıntilerinin ödenmesinde gecikme yaşanmaması için. ilgili kesintılere ait gönderme işlemlerınin 25/12/2019 Çarşamba günü saat 15:30 a kadar yapılması gerekmektedir. 3- Muhasebe birimleri personeli, 21/22 Aralık 2019 tarihlerinde görev yerlerinde bulunacak olup, Defterdarlıklar tarafından bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ilgili personele 657 sayılı Kanunun 178 nci maddesinin (B) bendi hükmü gereğince fazla çalışma karşılığı izin kullandırılacaktır. Bilgilerini ve gereğini önemle arz ve rica ederim. 

Bakanlık genelge yayımladı! O memurlar hafta sonu da çalışacak