Kamu Personelleri

Bakanlık resmen duyurdu: Staj süresi 2 yıla çıkarıldı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, akademi ve adliye stajı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gül açıklamalarında hakim-savcı adaylık döneminin 2 yıla çıkarıldığını vurguladı.

Adalet Bakanı Gül açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdi.

Bakan Gül açıklamalarında yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsiyor, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ettiklerini akademi ve adliye stajından oluşan hakim-savcı adaylık döneminin 2 yıla çıkarıldığını vurguladı.

BAKAN GÜL’ÜN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Gül açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsiyor, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, akademi ve adliye stajından oluşan hakim-savcı adaylık dönemini yeniden ele alarak, iki yıla çıkardık. Hayırlı olsun.

Hâkim-savcı adaylık dönemi, 15 Temmuz sonrası zorunluluklar gereği kısaltma yetkisi işletilip bir yıla indirilmişti. Yargı Reformunda planladığımız gibi bu uygulamaya son vererek süreci iki yıla çıkardık. Meslek içi ihtisas eğitimlerini ise yenilikçi bir bakışla güçlendiriyoruz.

Bu tasarrufumuz, hukuk fakültelerine giriş kontenjanı, hukuk mesleklerine giriş sınavı gibi başlıklardan oluşan “kaliteli hukukçu yetişmesi” hedefimizin bir parçası. Yine, aynı bağlamda “hâkim-savcı yardımcılığı” da gündemimizde yer alıyor.”

İşte Bakan Gül’ün sosyal medya paylaşımı:

Bakanlık resmen duyurdu: Staj süresi 2 yıla çıkarıldı