Kamu Personelleri

Başbakan Binali Yıldırım'dan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı Mesajı

 Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen “65. Hükümet’i̇n İlk Yüz Günü” değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Mahalle ve çarşılarda bekçi sistemine geçileceğini dile getiren Başbakan Yıldırım, kalıcı ve geçici köy koruculuğu sistemini terör eylemlerinin yoğun olduğu bölgelerde yaygınlaştıracaklarını söyledi. Yıldırım, terörden zarar gören vatandaşların zararını ödemeye de devam ettiklerine dikkati çekti.


– “Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik Komutanlığı 2 bin göçmenin hayatını kurtardı”

Şartların zorluğuna rağmen yasa dışı göçü engelleme konusunda hiçbir taviz vermediklerini vurgulayan Yıldırım, “Çünkü biz verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Avrupa Birliğinin de verdiği sözlerin arkasında durmasını bekliyoruz. Darbe gecesi bile Sahil Güvenlik Komutanlığı 2 bin göçmenin hayatını kurtardı. Yani insan hayatına bu kadar önem veriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

DEAŞ terör örgütüne yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Yıldırım, ‘DEAŞ ile mücadelede Türkiye zayıf kalıyor’ iddialarına ilişkin Yıldırım Türkiye, 145 ülkenin vatandaşı olan 52 bin DEAŞ’lı veya diğer bölücü terör örgütü şüphelisine giriş yasağı koydu. Ayrıca 3 bin 800 kişiyi sınır dışı ettik.” ifadelerini kullandı.

Geri Kabul Anlaşmasının vize serbestisine bağlı olduğuna işaret eden Yıldırım, vize serbestisi ne zaman gerçekleşirse Geri Kabul Anlaşması’nın da eş zamanlı olarak yürürlüğe gireceğini belirtti.

– “Elektronik kimlikler 2017’den itibaren dağıtılacak”

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası İşgücü Kanunu çerçevesindeki gelişmelere ilişkin bilgi verdi. 

Bu kapsamda yurt dışından Türkiye’ye yatırım yapacak ve maddi kaynak getirecek yabancı vatandaşlara yönelik ölçüsü Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek vatandaşlık hakkı verileceğini kaydeden Soylu, bunun Türkiye’nin cazibesini artıracağını söyledi.

Teröre bulaşmış ve yataklık yapan belediyelere kayyum atanmasına ilişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin çıktığını hatırlatan Soylu, ayrıca teröre yataklık yapmış, valiliklerin bünyesinde olan özel bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz işletmelere el konulduğu zaman kimin yöneteceğinin de söz konusu KHK ile belirlendiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım da konuyla ilgili olarak sadece Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ülkeye verdiği zararlarla mücadele etmediklerini dile getirdi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki bazı belediyelerin PKK’ya ciddi destek verdiğine dikkati çeken Yıldırım, düzenlemeyle bu anlamda tedbir alınmış olduğunu belirtti. 

Yıldırım, geçmişte valiliklerin büyükşehirlerdeki faaliyetlerinin hemen hemen sıfırlandığını hatırlatarak, valiliklerin belediyelerin ulaşamadığı noktalara yeniden hizmet götürebileceğini bildirdi. 

Elektronik kimliklerin de 2017’den itibaren dağıtılacağını dile getiren Yıldırım, pilot uygulamanın devam ettiğini anımsattı. Yıldırım, söz konusu kimliklerde vatandaşlara ilişkin her türlü bilginin yer alacağının altını çizdi.

AA
KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum

  1. vatanımız için canımızı veririz sayın başbakanımız sizden tek isteğimiz elbiselerimizin aynen polisler gibi olması ve yıpranma paylarımızın verilmesi

  2. bekçilik yaş başvurusu 30 dan 33 çıkarılsın sayın başkanım.

  3. Valla ck istiyorum alım olsn bidaha baş vuracm sınavı geçemedim inşAllah bir daha ollrsa ck sevinirim

  4. Askerlik şartı varmı bence askerlik gibi dir olursa başvuru yapacam