Kamu Personelleri

Başbakan Binali Yıldırım'dan Memur Alımları İle İlgili Şok Açıklamalar!

Kamuya alımların durdurulup durdurulmayacağına ilişkin soru üzerine de Yıldırım, 2017’de kamuya alımların yarıya yarıya azaltıldığını, 60 bin kişinin işe alınacağını, bunların da daha çok sağlık, eğitim ve güvenlik alanlarında istihdam edileceğini bildirdi. Yıldırım, bu kadroların tamamının bile kullanılmayabilineceğini ifade etti.

Yıldırım, kamuda personele ayrılan bütçenin 2002’de yüzde18 iken şimdi yüzde 33’lere çıktığını, bu nedenle ciddi bir tasarruf ihtiyacı olduğunu söyledi.

-“Bir çılgınlık yapmak isteyen çıkar ama onun da bedelini ağırca öder”

Yeni darbe ve içsavaş iddialarının hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Türkiye 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra, bundan sonra buna benzer bir girişimi kimse kolay kolay göze alamaz. ‘Alamaz’ derken şunu da unutmayalım, çılgınlığın mevzuatı yok. Bir çılgınlık yapmak isteyen çıkar ama onun da bedelini ağırca öder, yapacak hiçbir şey yok.” diye konuştu.

Ülkenin gündeminin böyle yapay olaylarla, dedikodularla meşgul edilmemesini isteyen Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların içlerinin rahat olmasını, hükümetin ve seçtikleri Cumhurbaşkanı’nın görevinin başında olduğunu belirtti.

Başbakan olduğunda arkadaşlarının “Başbakan oldun niye hala çok sevinmiyorsun” diye sorduğunu aktaran Yıldırım, “Dedim ki bu işin fiyakası iki saat sürer. İki saat başbakan derler sana ama iki saat sonra ateşin içindesin. Bulunduğumuz şartların ne kadar önemli olduğunu bölgemizin ne kadar büyük olaylara gebe olduğunu biliyoruz, hangi zor şartlardan geçtiğimizi çok iyi biliyoruz, sorumluluğumuzun ne kadar ağır olduğunun farkındayız. Bunların bilincinde, işlerin düzeltilmesi, milletin moralinin yükseltilmesi, terör belasının ülkenin gündeminden çıkarılması, içeride dışarıda dostlukların geliştirilip, düşmanlıkların azaltılmasını şiar edinerek canla başla bütün arkadaşlarımızla, bakanlarımızla, ekiplerimizle çalışmaya devam ediyoruz. Bizim dedikodularla, şayialarla, korku üretmeye çalışan mihraklarla kaybedecek vaktimiz yok. Millet rahat olsun. ” diye konuştu.

KAMUPERSONELİ.NET – AA

Bir Yorum

  1. Onca insan emek etti çalıştı o stresi çekti zihnimizi yorduk üstüne milyon kişiden sınav parası aldınız şimdide alım olmayacağını söylüyorsuniz sizi gercekten ayakta alkışlıyorum. Bu yaptığınız hak değil hukuk değil bizi düşünen yok