Kamu Personelleri

Başbakan Kamuya Personel Alımının Kısıtlanacağını Açıkladı ! Peki İŞKUR 3 Bin 600 Personel Alımı Ne Olacak ?

Bilindiği gibi 8 Aralık 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım Ekonomi Koordinasyon Kurulu ( EKK ) kararlarını açıkladı. Açıklanan kararlarda özel sektörde 500 bin kişiye iş imkanı verileceği, 100 bin kamu yararına personel alımı yapılacağı ve 2017 yılı için kamu personeli alımı yapılmayacağı belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım  2017 yılı için kamu personellerinde oluşacak açık için 5 bin kişi istihdam etme olasılığının olduğunu ancak net olarak kamu personeli alımı yapılmayacağını belirtti.

İŞKUR 3 Bin 600 Personel Alımı 

İŞKUR Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına 3 bin 600 kadro için başvuru yaptı. 

Nitelikli Personel Alımı İçin Onay Bekleniyor 

İŞKUR, ilgili kurumlara 3 bin 600 personel alımı için başvuru yapmıştı. Ancak yapılan başvuru sonucu halen açıklanmadı. 2016 yılı için vize verilmedi. Konu ile ilgili olarak onay bekleniyor. Ancak 2016 yılı içerisinde onay verilmediği takdirde personel alımları 2017 yılına kalacak gibi görünüyor. Ancak personel alımlarının 2017 yılında yapılacağı muamma. 

Yukarıda belirttiğimiz üzere Başbakan Yıldırım 2017 yılında kamuya personel alımı yapılmayacağını açıkladı. 

İŞKUR Personel Alımı Detayları Şöyle;

– Yerel düzeyde hedef gruplara yönelik hizmetlerin daha aktif bir şekilde yerine getirilmesi amacı ile nitelikli personel alımı yapılacaktır,

– Sorumlu Kuruluş, İŞKUR’dur,

– İŞKUR ile iş birliği yapan kuruluşlar Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığıdır,

– Personel alım süresi 2016’dır. ( Beklenen onay 2017 yılında verildiği takdirde personel alımları 2017 yılında gerçekleştirilebilir. ) 
 

Yapılan Çalışmalar

Belirlenen hedef personel alımı kapsamında kadro planlaması yapılmıştır. Bu planlamada 400 kadronun iptali ve 3600 kadronun ihdası için Maliye Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına yazı yazılarak kadro onayı istenmiştir.  

Kamuya Personel Alımı Olmayacak Peki İŞKUR Alımları Ne Olacak ? 

Kamuya personel alımı yapılmayacağı açıklandı. Ancak İŞKUR personel alımları hakkında net bir açıklama yapılmadı. İŞKUR’un personel alımlarına ilişkin onay verilmedi. 
 

Gelişmelerden Anlık Haberdar Olun

Bir Yorum

  1. özel sektöre girebilmek için mi girdik bu kpss denen hikayeye?