Kamu Personelleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Sınav Duyurusu Yayımladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kadrosuna 45  Bilişim Uzman Yardımcısı alacağını duyurdu. Sınava ilişkin bilgiler haberimizde…

Sınava İlişkin Genel Bilgiler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumuna giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumuna giriş sınavına başvurabilmesi için belirlenen bölümler ve kontenjanlar şöyle; Sosyal bilimler alanında, üniversitelerin; siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinin işletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi ve siyaset bilimi ile kamu yönetimi mezunlarından 5 kişi; Hukuk alanında avukatlık ruhsatına sahip hukuk fakültesi mezunlarından 20 kişi ve Mühendislik alanında üniversitelerin, elektrik-elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği mezunlarından 20 kişi.

Sınava Katılma Koşulları

Yapılacak giriş sınavına katılabilmek için gereken bazı öncelikli koşullar:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak, Yazılı sınavının yapıldığı 2016 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1981 ve sonraki tarihlerde doğanlar).

Sınava Başvuru Şekli ve Başvuru İçin İstenecek Belgeler

Başvuru formunu çıktısının imzalı ve fotoğraflı sureti,

Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı yada kurumca onaylı örneği,

KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı

Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan adayların, diploma denkliğinin

Yükseköğretim Kurulunca kabul edildiğini gösterir belgenin aslını veya kurumca onaylı

örneğini de başvuru belgelerine eklemeleri gerekir.

Sınav ve Değerlendirme

Yazılı sınava katılacak adaylar kurumun internet sitesinden ilan edilecektir. İlanda yer alan adaylar önce yazılı sınava alınacaktır. Yazılı sınav, 08/10/2016 tarihinde saat 10.00’da Ankara’da (Ankara Atatürk Lisesi, Sıhhiye, Çankaya) yapılacaktır.

Yazılı sınava katılan adaylar arasında en yüksek puandan başlamak üzere öğrenim alanları itibarıyla sıralama yapılacak, atama yapılacak boş kadro sayısının 4 katı aday başarılı kabul edilip sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

Sınavların Konuları

Bilişim Uzman Yardımcılığı yazılı sınav konuları;

Sosyal bilimler alanında, Anayasa Hukuku ve T.C. Anayasası, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri, Şahsın Hukuku), Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku), Ceza Hukuku, Uluslararası Hukuk, Elektronik Haberleşme Hukuku, Makro İktisat, Mikro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Para-Banka, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Vergi Hukuku, Bütçe ve Türk Vergi Sistemi, Genel Muhasebe, Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Bütçeleme ve Mali Tablolar Analizi konularından,

Hukuk alanında, Anayasa Hukuku ve T.C. Anayasası, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri, Şahsın Hukuku), Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku), Ceza Hukuku, Uluslararası Hukuk ve Elektronik Haberleşme Hukuku konularından

Mühendislik alanında, Bilgisayar Programlama, Veri Tabanı Yönetimi, Bilgisayar Ağları, Veri Yapıları ve Algoritmalar, İnternet ve Bilgi Güvenliği, İşletim Sistemleri,

Yazılım Mühendisliği, Matematik ve Mühendislik Uygulamaları, Sayısal Mantık Tasarımı, Bilgisayar Mimarisi, Sinyaller ve Sistemler, Haberleşme ve Mikro İşlemciler konularından, sorumlu olacaklardır.

Diğer Hususlar

Sınava katılma şartlarını taşımadığı daha sonra tespit edilenler sınava alınmazlar. Bu kişilerden sınava girmiş olanların sınavları geçersiz sayılır, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. İstenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu şekilde Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlara da bildirilir.
 

Bir Yorum