Kamu Personelleri

Bu Üniversitede 10 Yılını Doldurmayan Memur Tayin Olamayacak

Üniversitede çalışan memurların kurumlar arası nakilleriyle ilgili genel bir düzenleme yapılmadığı için eş durumu ve sağlık durumu özrü olanların nakil durumlarının ne olacağı belirsizliğini korumaktadır.  Kafkas Üniversitesi aldığı kararla 10 yılını doldurmayan idari personele muvafakat verilmeyeceğini açıklarken akademik personel için de bazı kararlar aldı.

Konu ile ilgili olarak Kafkas Üniversitesi tarafından yayımlanan İdari ve Akademik personeller hakkındaki açıklamaların detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

İDARİ PERSONEL

Üniversitemiz idari personel hareketliliği ile ilgili olarak aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır.

1. Üniversitemizde 10 (on) yılını doldurmayan idari personelin muvafakat talepleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

2. Üniversitemizde 10 (on) yılını dolduran idari personel muvaffaklarında ihtiyaç durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

AKADEMİK PERSONEL

Üniversitemiz akademik personel hareketliliği ile ilgili olarak aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

1. Fakülte, YO, MYO ve Bölümlerin Öğrenci alma asgari kriterleri için gerekli olan Öğretim Üyesi/Öğretim Elemanı sayısı muvafakat değerlendirmelerinde esas alınacaktır. Öğrenci alım asgari kriterlerinin altına düşmesine neden olabilecek isteklerde kesinlikle muvafakat talebi dikkate alınmayacaktır.

2. Üniversitemizde Yardımcı Doçent unvanı alan ya da atanan Yardımcı Doçentler de 6 (altı) yıl çalışma şartı aranacaktır. Bu süreyi doldurmayanlarda muvafakat talebi dikkate alınmayacaktır. Üniversitemizde yardımcı doçent olarak 6 (altı) yıl çalışanlarda ise ihtiyaç durumu dikkate alınarak değerlendirilecektir.

3. Üniversitemizde Doçent ve Profesör kadrosuna atanan öğretim üyelerinde en az 3 (üç) yıl çalışma şartı aranacaktır. Bu süreyi doldurmayanlarda muvafakat talebi dikkate alınmayacaktır. Doçent ve Profesör kadrosunda 3 (üç) yıl çalışanlarda ise ihtiyaç durumu dikkate alınarak değerlendirilecektir.

4. Üniversitemize mecburi hizmet sorumluluğu bulunan öğretim elemanlarında muvafakat talepleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır. Araştırma görevlileri mecburi hizmet süresi mukabilinde biriminde hizmet vermek zorundadır. Mecburi hizmet bitimini takiben ise Anabilim Dalı/ Bilim Dalı/ Bölüm/Programlarda asgari şartlar dikkate alınacaktır.

5. Üniversitemiz kadrolarına ataması yapılan Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi Uzman –Okutmanlarda en az 6 (altı) yıllık hizmet şartı aranacaktır. Bu süreyi doldurmayanlarda muvafakat talebi dikkate alınmayacaktır. Araştırma Görevlisi  Doktor, Öğretim Görevlisi-Uzman –Okutman olarak 6 (altı) yıl çalışanlarda ise ihtiyaç durumu dikkate alınarak değerlendirilecektir.

6. Tıp, Veteriner, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri gibi fakültelerde anabilim dalları, diğer fakültelerde ise Bölüm bazında en az üç (3) öğretim üyesi sayısının altına düşen birimlerde muvafakat talebi başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER