Kamu Personelleri

BÜMKO Mazeret Yeterlik Sınavında Başarılı Olan Uzman Yardımcılarına İlişkin Duyuru!

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü (BÜMKO) resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile mazeret yeterlik sınavında başarılı olan 3.dönem Uzman Yardımcılarının atama yazılarının ilgili idarelere gönderildiğini açıkladı. 

Konuya ilişkin yayımlanan duyuruda, 02 Aralık 2017 tarihinde yapılan mazeret yeterlilik sınavında başarılı olan ve mali hizmetler uzmanlığına atanmaya hak kazananların atama yazısı idarelerine gönderildiği açıklandı. 

BÜMKO’DAN MALİ UZMAN YARDIMCISI ATAMA DUYURUSU

BÜMKO tarafından idarelere gönderilen atama yazısında, belirtilen kadrolarda görev yapan ve mazeret yeterlilik sınavında başarılı olan uzman yardımcılarından, yabancı dil şartını taşıyanların Mali Hizmetler Uzmanı kadro veya pozisyonlarına ivedilikle atamalarının yapılması belirtildi. 

Söz konusu yazıda ayrıca yabancı dil şartını taşımayan uzman yardımlarının, yeterlilik sınavından itibaren en geç iki yıl içinde yabancı dil şartını yerine getirmeleri, getirenlerin ise dil şartının yerine getirildiği tarihte Mali Hizmetler Uzman kadro veya pozisyonlarına atamalarının yapılması bildirildi.