Kamu Personelleri

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank Kimdir?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Kararları yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı kadrosuna atama yapıldı. Buna göre Fatma Varank Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı oldu.

FATMA VARANK KİMDİR?

Fatma Varank 17 Ocak 1972 tarihinde Zonguldak‘ta doğdu. Ayrıca Varank aslen Trabzonlu’dur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Varank, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden 1994 yılında mezun oldu.

1995- 2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilk toplu konut projelerinin uygulayıcısı olan KİPTAŞ’ta çalışan Fatma Varank daha sonra Başak- Hilal Konutları projesi kapsamında 18 bin konut projesinde Proje Müdürü olarak görev aldı.

Fatma Varank bunların yanı sıra Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Çalışması ile bu Kanun kapsamındaki uygulamalarda ve büyük ölçekli dönüşüm projelerinde Kentsel Tasarım Estetik Kurul Üyeliği yaptı. 2012-2013 yılları arasında Ankara 1. Bölge Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Üyeliği görevi esnasında Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi İmar Planları onayı gibi önemli kamu yatırımlarına da imza atan Varank bugünkü Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA