Kamu Personelleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı : " Kamudan Atılan 61 bin 500 kişi"

  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak, “Sayın Başbakanımız dün ilan etti. 367, 450, 550 ile de geçse vatandaşa sormak lazım. Diğer partiler, niye korkuyorsunuz vatandaştan.” dedi.

Bakan Özhaseki, Gaziosmanpaşa Üniversitesinin akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, çevrenin vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Çevre olmadan yaşanamayacağını vurgulayan Özhaseki, “Cenab-ı Hak bir denge üzerine yaratmış. İnsanoğlu çevredeki dengeyi ne zaman bozmaya çalışırsa felaketler gelmeye devam ediyor. Tabiat o zaman insanoğlundan intikam alıyor. Vahşi bir şekilde doğayı tahrip ettikçe dışarıdaki denge de bozulmaya başlamış. O denge bozuldukça her biri bize yara verecek şekilde üzerimize geliyor. O dengeyi bozmamak lazım.” ifadesini kullandı.

Özhaseki, 1980 darbesini birebir yaşadığını, o dönemde Hacettepe Üniversitesinden atılan birisi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

“Babam bile darbe yapanlara dua etti. ‘Hiç değilse senin canını kurtardı. Ben oğluma kavuştum’ dedi. Hak veren bir tarafı var. Herkes elini vicdanına koysun. 15 Temmuz’un haklı ne tarafı var? Niçin yapıldı 15 Temmuz. İçimizde acıtan tarafı da var. Yıllarca yüzümüze gülerek kibarca ‘Biz hizmet ehliyiz. Türk dostu çocuklar yetiştiriyoruz. Bize yardımcı olun’ diye gelen insanlar bir gecede asıl çehrelerini ortaya koydular. Vahşi bir eyleme geçtiler. Meclis bombalandı. İnsanların üzerine ateş ederek 240 insanın şehit olmasına sebep oldular. 2 binden fazla insan gazi oldu. Allah korusun, başarılı olsaydı arkasından çıkacak neticeyi düşünemiyorum.”

FETÖ’cülerde yalan olduğunun ifadelerde ortaya döküldüğüne işaret eden Özhaseki, “Birinin rütbe alması, ilerisi gitmesi için hocaları bunlara ‘Sakın ha namaz kılmayın, sakın oruç tutmayın’ demiş. ‘Hacca gidilmez. Müslüman olduğunuzu inkar edin. Dini değerlere sövebilirsiniz kendinizi saklamak için.’ Şimdi ‘hocamıza sövebilirsiniz’ diyorlarmış. Hocaya sövmeye başlamışlar. Bu nasıl itikattır. Ben anlamıyorum böyle bir şeyi. En saf çocuklarımızı, zeki çocuklarımızı aldılar. Özellikle fakir çocukları belli eğitim metodundan geçirdiler. Haşhaşi haline getirdiler. Masum hayırseverleri de bir araya getirdiler en kötü işte kullandılar.” ifadesini kullandı.

– “Devlet diyor ki ‘Ben kendime bağlı insanlarla çalışırım”

Bakan Özhaseki, bugün bu insanlara giden milletin malının geri alındığını vurguladı.

Özhaseki, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Devlet çalışmak, görmek istemediği adamlara diyor ki ‘kardeşim bizim başımızdan gidin.’ Bir mağdur edebiyatı var. Bir mağduriyet olabileceğine inanıyorum. Bir masum yanmasın diye dua ediyorum. Bir ihtilal yapıldı, başarılı olamadılar. Bunların elamanı sadece 60 bin kişi mi arkadaşlar Türkiye’de devlette çalışan? Atılan 61 bin 500 kişi. Açığa alınıp incelenenler ayrı bir şey. Allah aşkına bu grubun elamanları sadece 61 bin 500 kişi mi? Devlet diyor ki ‘Ben kendime bağlı insanlarla çalışırım, başka yerlere bağlı olanlarla çalışmam.’ İmamı, polis imamı, yargı imamı ne demek. İyi niyetli yaklaşımlarımızdan istifade ederek böyle bir kötülüğe gittiler. Allah korudu. Başarılı olsalardı önümüze çıkacak manzara şuydu, 15 vilayeti kopmuştu bile, sınırda bekleyenler vardı.”

PKK’lı bir teröristin itiraflarını aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

“Bombalı araç vermişler, ‘Sen şuraya götür bırak, 30 saniye sonra patlatacağız’ demişler fakat aracın kapısını açar açmaz patlatmışlar. Yaralanıyor, bizimkiler uzun tedavinin neticesinde iyileştiriyor. Aklı başına geliyor. Diyor ki, ‘Bunlar beni yok etmek istediler, ben her şeyi itiraf edeceğim.’ İtiraflarını kameraya almışlar, olduğu gibi dinledik. Diyor ki, ‘Bize 15 Temmuz’dan bir müddet önce bir emir geldi. ‘Hiç kimse askere kurşun sıkmayacak. Bundan sonra polise ve özel harekatçılara sıkacaksınız’ dediler. Bakın 15 Temmuz’dan önce, niye? Orada bir şey var, biliyorlar, işbirliği var. 15 Temmuz başarısız oldu, ertesi gün ‘askere de sıkabilirsiniz dediler’ diyor. ‘Sınırda bekleyen bir sürü militan vardı’ diyor. 10-15 vilayette kopma harekatı, doğuda başka bir hareket. boğazlarda başka bir hesap vardı. Neticesinde belki de Orta Anadolu’ya sıkışmış bir millet olarak kalacaktık. Allah korudu.”

– Başkanlık sistemi tartışmaları

Daha sonra Vali Cevdet Can’ı ziyaret eden Özhaseki, bir gazetecinin, “Başkanlık sistemi” hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, başkanlık sisteminin 3-4 yıldır konuşulduğuna işaret etti.

Kendisinin hukukçu olduğunu vurgulayan Özhaseki, “Başkanlık sistemi ne getirir, ne götürür, ders çalışan birisiyim. O yüzden istikrarın sağlanacağı, güçlü iktidarların olacağı döneme adım atmamız lazım bizim. Bu anlamda tabii ki anayasada değişiklik lazım. Sayın Başbakanımız dün ilan etti. 367, 450, 550 ile de geçse vatandaşa sormak lazım. Diğer partiler, niye korkuyorsunuz vatandaştan.” dedi.

Bakan Özhaseki, Tokat Belediye Başkanlığı ile partisinin il başkanlığına da ziyarette bulundu.

KAMUPERSONELİ.NET – AA