Kamu Personelleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2019 Yılı Unvan Değişikliği Sınav Tarihi Açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personellerinin katılım sağlayacağı unvan değişikliği sınav duyurusu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destekleme ve Yetiştirme Kursları tarafından yayımlandı.

Başvurular 10 Haziran 2019 tarihinde başladı ve 25 Haziran 2019 tarihinde sona erecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2019 yılı unvan değişikliği sınavı ise 13 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek.

Başvuru yapmak isteyenler; “https://basvuru.meb.gov.tr/” web adresi üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2019 yılı unvan değişikliği sınavı için başvuruda bulunabilirler.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI NEDİR?

Devlet memuriyetine girenlerin kadro unvanları memuriyet süresi içerisinde değişebilmekte ve bu değişikliklerin bazıları “Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik” uyarınca unvan değişikliği yapılarak gerçekleşmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin kadrolarına, (ilk defa atama hali hariç) unvan değişikliği sınavı sonucuna göre atama yapılmakta olup, Devlet memurlarının kurumlarının özel yönetmeliklerinde “unvan değişikliği” kapsamında yer alan kadrolara atanabilmesi ise bazı aşamaların geçilmesiyle mümkün olabilmektedir.